urednistvo@preteklih24.si

Kolesar zaradi vožnje v napačni smeri trčil v mopedista

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 7 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami; 4 prijave o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini s prepovedjo približevanja žrtvi nasilja.

Zaradi nadaljevanja s kršitvijo javnega reda in miru je bila pridržana ena oseba.

Nasilje v družini:

Moški pod vplivom alkohola se je v zasebnem prostoru nasilno in drzno vedel do svoje partnerke ter jo lažje poškodoval. Dogodek policisti obravnavajo kot kaznivo dejanje nasilje v družini. Moškemu so izrekli tudi prepoved približevanja. Postopek še poteka. Prijavi nasilje, če si žrtev ali če zveš zanj!

Dogodki:

Na Žirovskem vrhu je včeraj zagorel traktor. Nastala je majhna materialna škoda. Požar so pogasili gasilci.

Promet.

V Škofji Loki je kolesar včeraj zvečer zaradi vožnje v napačni smeri trčil v mopedista in ga lažje poškodoval. Zaradi nepravilne smeri vožnje proti kolesarju poteka prekrškovni postopek.

Prav tako v Škofji Loki je v še eni nesreči voznik včeraj dopoldan zapeljal na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v drugo vozilo, ki ga je odbilo še v avtobus. Lažje se je poškodovala udeleženka nesreče. Proti povzročitelju poteka prekrškovni postopek.

Kriminaliteta

V Kranju je bilo vlomljeno v kiosk in izvršena tatvina cigaret. Na Škofjeloški cesti, prav tako v Kranju, je bilo vlomljeno v gostinski obrat, na Cesti Staneta Žagarja pa v trgovino.

Iz gostinskega obrata je bil odtujen menjalni denar, iz trgovine pa motorne žage.

Na Planini pod Golico je bilo vlomljeno v objekt za izvajanje dejavnosti. Odtujen je bil manjši znesek denarja.

Iz podzemne garaže na Ulici Lojzeta Hrovata v Kranju je bil odtujen osebni avtomobil Renault Scenic, reg. št. KR CE400, letnik 2018.

Na Partizanski cesti v Škofji Loki pa je neznani storilec poškodoval pokrov motorja na osebnem avtomobilu.