urednistvo@preteklih24.si

Policisti PU Ljubljana izsledili in prijeli 54 tujcev, ki so mejo prestopili nezakonito

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 157 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 38 dogodkov, s področja javnega reda in miru 53 dogodkov in s področja prometne varnosti 36 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 3 tatvine, 6 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 7 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 20 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

Med 5. 7. 2020, od 6. ure in 6. 7. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Mozelja, Poloma, Ribnice in Ljubljane  izsledili in prijeli 54 tujcev (drž.
Bangladeša,   Maroka,  Irana   in   Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil prenosni računalnik in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili gotovino. Povzročeno je bilo za okoli 1.000 evrov škode.

Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili vodno črpalko in orodje. Povzročili so za okoli 500 evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 10. uro se je v križišču Dimičeve ulice in Vojkove ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri zavijanju levo odvzel prednost motoristu, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 20. ure se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 12.30. se je v naselju Goričica pod Krimom zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.