urednistvo@preteklih24.si

Novogoriški policisti imeli polne roke dela

Včeraj, 5. julija ob 11.15 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu v stanovanjsko hišo v Novi Gorici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v času od konca minulega tedna do prijave policistom z neznanim predmetom vlomil vhodna vrata in vstopil v objekt.


Slika je simbolična

 

 

Nepridiprav je pregledal notranje prostore, kjer je našel in si prilastil gotovino in druge predmete (zlato in srebrno verižico, zlata prstana, zapestno uro). Po izvršenem kaznivem dejanju je storilec z odtujenimi predmeti kraj zapustil
in odšel neznano kam. Zaradi omenjenega nezakonitega dejanja je nastala materialna škoda v višini približno 2.400 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Nova Gorica še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poškodovanje osebnega avtomobila v Vrtojbi…

Včeraj, 5. julija ob 18.11 uri, je bila Policija obveščena o poškodovanju osebnega vozila znamke Škoda Octavia (tujih oz. registrskih številk BiH), ki je bilo parkirano na parkirišču v neposredni bližini stavbe na območju nekdanjega mejnega prehoda v Vrtojbi. Neznanec je iz prednjega odbijača omenjenega vozila odtujil plastično okrasno letev in nato z odtujenim predmetom kraj zapustil in odšel neznano kam. S tem dejanjem je bila lastniku vozila povzročena materialna škoda v višini 20 evrov. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti o vseh ugotovljenih dejstvih kaznivega dejanja s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

…in v Solkanu

Prav tako so policisti PP Nova Gorica včeraj, 5. julija ob 17.55 uri, obravnavali poškodovanje parkiranega osebnega avtomobila znamke Renault Clio v Solkanu (na območju nekdanjega maloobmejnega prehoda). Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od konca minulega tedna do prijave policistom poškodoval levo vzvratno ogledalo (poškodovano oz. razbito steklo ogledala, mehanizem za premikanje ogledala in obrobna plastika). S tem dejanjem je neznanec oškodovancem povzročil za približno 200 evrov materialne škode. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica o vseh ugotovljenih dejstvih kaznivega dejanja s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči I. kategorije s pobegom na Bovškem udeležena dva voznika avtodomov

V soboto, 4. julija ob 18.58 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na Bovškem, kjer je prišlo do oplaženja z vzvratnimi ogledali med voznikoma dveh avtodomov. Z zbiranjem obvestil in ogledom je
bilo ugotovljeno, da je voznik avtodoma znamke Fiat Ducato vozil na regionalni cesti iz smeri Kluže proti Bovcu (R1/203 Predel – Bovec). Med vožnjo na omenjenem odseku regionalne ceste mu je na ravnem delu ceste v nasprotni smeri pripeljal neznani voznik drugega avtodoma znamke Fiat, bele barve, tujih registrskih številk. Pri srečevanju je neznani voznik z vozilom zapeljal preko bele prekinjene ločilne črte in z levim vzvratnim ogledalom oplazil lev vzvratno ogledalo drugega avtodoma. Neznani voznik je po prometni nezgodi nadaljeval z vožnjo proti Predelu ne da bi drugemu udeleženemu vozniku avtodoma nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil Policijo; na drugem vozilu je nastala materialna škoda (poškodovano oz. razbito ohišje ogledala). Neznani pobegli voznik avtodoma ni bil izsleden.