urednistvo@preteklih24.si

31-letnik z 2,9 promila alkohola v krvi, vozil kolo z motorjem

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 208 nujnih primerih in na številko “113” skupno prejeli 741 klicev. Obravnavali so 17 prometnih nesreč, pri katerih se je 1 lažje telesno poškodovala, pri ostalih pa je nastala le materialna škoda. Zasegli so 4 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 18 tatvin, 2 vloma in 2 poškodovanji tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 22 primerih (4-krat v zasebnih prostorih in 18-krat na javnem kraju).






Slika je simbolična

 

 

DNEVNI DOGODKI

Petek, 3. 7. 2020

Ob 12.49 so koprski policisti zaustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je potekla veljavnost registracije. V nadaljnjem postopku so policisti ugotovili tudi, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

V zadnjih 7 dneh je neznani storilec iz skupne kolesarnice stanovanjskega bloka v Kopru odtujil žensko kolo, neznane znamke. Lastnico je oškodoval za 300 EUR. Sledi kazenska ovadba.

Preko noči je v Kopru neznanec pristopil do parkiranega vozila in z večjim kamnom razbil vetrobransko steklo. Škode je za 1.000 EUR. Policisti o storilcu še poizvedujejo.

Ob 18.09 je na avtocestnem odseku Kozina – Koper prišlo do požara na osebnem avtomobilu. Gasilci so goreče vozilo pogasili, policisti pa so na kraju ugotovili, da je do požara prišlo zaradi tehnične okvare v motornem delu vozila. Zaradi gašenja je bil promet na avtocesti delno oviran, do zastojev pa ni prišlo.

Koprski policisti so ob 20.46, v Gračišču ustavili 43-letnega voznika, kateremu je alkotest pokazal rezultat 0,53 mg/l. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zoper njega po podan tudi obdolžilni predlog.

Ob 21. uri je zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola, 39-letnik povzročil prometno nesrečo na avtocesti A1, v kateri je bil udeležen sam. Alkotest je vozniku pokazal rezultat 0,56 mg/l. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bil promet na avtocesti delno oviran. Pri prometni nesreči je nastala zgolj materialna škoda. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Sobota, 4. 7. 2020

Ob 00.21 uri so piranski policisti posredovali v gostinskem lokalu v Piranu kjer je vpil in se prepiral 35-letni Portorožan. Ker s kršitvijo javnega reda in miru ni prenehal niti po ukazu policistov so ga pridržali in mu izdali plačilni nalog.

Izolski policisti so ob 2.57 zaustavili voznika osebnega avtomobila, 52-letnega državljana Združenega Kraljestva, kateremu je alkotest pokazal rezultat 0,76 mg/l. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper njega bodo policisti podali obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ob 7.46 je 30-letni moški, v San Simonu, namerno poškodoval tri osebna vozila. Policisti so ga prijeli in privedli na policijsko postajo ter izvedli zaslišanje zaradi storitve kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari. Sledi kazenska ovadba.

Preko noči ne neznani storilec vlomil v gostinski lokal v Kopru in od tam ukradel dve denarnici. Skupna materialna škoda znaša 250 EUR. Zoper storilca bodo policisti napisali kazensko ovadbo.

Zaradi nedovoljene tehnične predelave so koprski policisti 20-letniku zasegli skuter Piaggio Zip-25. Sledi obdolžlni predlog.

Na mejnem prehodu Starod so policisti pri mejni kontroli državljanu Francije zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Zoper tujca je bil izpeljan hitri postopek z odločbo.

Neznani storilec je v popoldanskem času vlomil v stanovanjsko hišo v Dutovljah in ukradel za več kot 7.000 EUR denarja in drugih vrednejših predmetov. Policisti so opravili ogled, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Nedelja, 5. 7. 2020

Preko noči je neznani storilec v Piranu ukradel kolo z motorjem znamke Piaggio Zip 50, ki je bil nato v jutranjih urah najden v morju pred Fornačami. Gasilci so motorno kolo izvlekli iz vode, policisti pa o storilcu še poizvedujejo. Po končani preiskavi bo napisana kazenska ovadba. S kaznivim dejanjem je nastalo za 1.700 EUR materialne škode.

Ob 13.10 so policisti na mejnem prehodu Starod 27-letnemu državljanu Švice zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Zoper tujca je bil izpeljan hitri postopek z odločbo.

V Olmu so policisti ob 14.55 zaustavili 28-letnega voznika motornega kolesa, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Motorno kolo mu je bilo zaseženo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog.

Ob 21.13 se je na Policijski postaji Koper zglasil občan in naznanil, da so mu v popoldanskih urah ukradli kolo znamke KTM, črne barve. S tatvino je bil oškodovan za 700 EUR. Sledi kazenska ovadba.

Sežanski policisti so ob 23.37 zaustavili voznika na kolesu z motorjem, kateremu je alkotest pokazal kar 1,46 mg/l. 31-letniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Odvzete so mu bile tudi registrske tablice kolesa z motorjem, saj so policisti ugotovili, da je registracija potekla. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ob 0.17 so zaradi glasne glasbe v stanovanju v Luciji posredovali piranski policisti. 26-letnemu moškemu so zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

ILEGALNE MIGRACIJE

Na območju PU Koper so policisti od petka 3. 7. do danes obravnavali 28 oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo.

Od obravnavanih oseb na območju Slovenije nihče ni zaprosil za mednarodno zaščito oz. azil. 9 oseb je bilo nastanjenih v Center za tujce, 7 je jih bilo tekom vikenda že vrnjenih hrvaškim varnostnim organom (HVO). Ostalih 12 oseb bo HVO vračanih tekom današnjega dne.

Obravnavani po enotah:
PP Il. Bistrica 22
PPIU Koper 3
PP Kozina 3

Po državljanstvih:
Pakistan 25
Egipt 2
Palestina 1