urednistvo@preteklih24.si

Tovorni vlak povozil 51-letnega moškega

V preteklih 84 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 478 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 110 dogodkov, s področja javnega reda in miru 152 dogodkov in s področja prometne varnosti 133 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 18 tatvin, 10 vlomov (v petih treh je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 30 prometnih nesreč z materialno škodo, 11 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesreči, v kateri sta bila huje poškodovana motorist in kolesar. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 59 krat na javnem kraju in 20 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 3. 7. 2020, od 6. ure in 5. 7. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dolge vasi, Smuka, Velikih Lašč in Ljubljane izsledili in prijeli 77 tujcev (drž. Afganistana, Maroka, Sirije, Pakistana, Libije in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni. Postopek iz Dolge vasi, kjer so bili prijeti štirje državljani Afganistana je opisan tudi v rubriki kriminaliteta.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil prenosni računalnik. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 700 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil štiri platišča s pnevmatikami. Lastnika je oškodoval za okoli 1.100 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil cestno kolo Scott, temno modre barve in treking kolo Magnetic, črno oranžne barve. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno skladiščne prostore podjetja od koder so odtujili več lesenih palet. Povzročili so za okoli 1.000 evrov škode.

Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili vibrirno ploščo. Povzročili so za okoli 2.000 evrov škode

Kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja državne meje

Včeraj okoli 17. ure so policisti na območju Kočevja opazili osebno vozilo, hrvaških registrskih tablic, v katerem je bilo več oseb. Vozilo so policisti ustavili, pri tem pa ugotovili, da ga je vozila državljanka Hrvaške, ki so ji odvzeli prostost. V vozilu je prevažala 4 tujce, drž. Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policisti z zbiranjem obvestil, glede sumov kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje še nadaljujejo. Osumljenka bo s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 15. uro se je na asfaltiranem dvorišču poslovnega kompleksa v naselju Veliko Mlačevo zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je 23- letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti padel, nato pa trčil še v parkirano vozilo in senčnik na terasi gostinskega lokala. Pri tem se je motorist huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje je ogroženo. Motorist med vožnjo ni uporabljal čelade in druge motoristične opreme, vozilo pa je bilo neregistrirano. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, nekaj po 11. uri se je v naselju Podgorje zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.75 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Danes ponoči se je v Grosuplju zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.80 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj okoli 23. ure se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.81 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

V petek, nekaj po 13. uri se je cesti od Kamnika proti Ločici zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica, ki je vozila v smeri Ločice zapeljana na nasprotno stan ceste in trčila v vozilo voznika, ki je pripeljal nasproti. Vozilo povzročiteljice je po tem trčilo še v ograjo ob cesti. Pri tem so se voznica, udeleženi voznik in še ena potnica v njegovem vozilu lažje telesno poškodovali. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Povoženje na železnici

Včeraj, okoli 2. ure je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o dogodku na območju Most, v katerem je vlak povozil 51-letnega moškega. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je tovorni vlak, ki je vozil iz smeri Zaloga proti Lazam, povozil moškega, ki se je nahajal na tirih. Oseba je umrla na kraju dogodka. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, po prvih podatkih pa ne gre za kaznivo dejanje ali nesrečo. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.