urednistvo@preteklih24.si

Voznica zaradi vožnje preblizu roba vozišča trčila v kolesarko

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 224 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 70 dogodkov, s področja javnega reda in miru 56 dogodkov in s področja prometne varnosti 62 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 14 tatvin, vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 25 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med 2 .7. 2020, od 6. ure in 3. 7. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Livolda, Klancev, Žimaric in Ljubljane izsledili in prijeli 29 tujcev (drž. Maroka, Bangladeša in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil mobilni telefon. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.

Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil žensko kolo znamke Cube. Lastnika je oškodoval za okoli 700 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kitarski multiefekt Boss. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

V Kočevju so neznanci vlomili v trgovino in odtujili gotovino. Po prvi oceni je nastalo za okoli 750 evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 8.20 se je v naselju Črna vas v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica zaradi vožnje preblizu roba vozišča trčila v kolesarko. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 9. uro se je na kolesarski stezi Celovške ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi vožnje preblizu robu trčil v količek, padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.