urednistvo@preteklih24.si

Policisti PU Koper obravnavali 28 oseb, ki so državno mejo prestopile na nezakonit način

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 71 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 395 klicev. Obravnavali so 9 prometnih nesreč, pri katerih sta se 2 osebi lažje telesno poškodovali, pri ostali pa je nastala materialna škoda.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete so obravnavali 6 tatvin, 3 vlome in 2 kaznivi dejanji nasilništva.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 8 primerih, 4-krat v zasebnih prostorih in 4-krat na javnem mestu.

DNEVNI DOGODKI

Neznani storilec je preko noči vlomil v poslovni prostor v Kopru in od tam odtujil 486 EUR gotovine. Policisti so opravili ogled, po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba.

Ob 9.35 je bil v Kopru najden osebni avtomobil Alfa Stelvio, ki je bil 24. 6. 2020 ukraden na območju Italije. Policisti še ugotavljajo kdo je storilec navedenega kaznivega dejanja. Vozilo bo v prihodnjih dneh vrnjeno lastniku, zoper storilca tatvine pa bo podana kazenska ovadba.

Ob 13.53 je v Luciji prišlo do prometne nesreče s pobegom. Policisti so ugotovili, da je zaenkrat še neznana voznica osebnega vozila Mercedes, bele barve izsilila prednost voznici kolesa z motorjem, ki je zaradi tega padla po tleh in se lažje telesno poškodovala. Po izsleditvi voznice osebnega avtomobila sledi ustrezen ukrep.

Neznanec je v Piranu vlomil v prenočišča in iz recepcije ukradel za 865 EUR gotovine. Na kraju je bil opravljen ogled, sledi kazenska ovadba.

Ob 16.06 je med Bivjem in tunelom Dekani prišlo do razsutja tovora. Policisti so ugotovili, da se je zaradi tehnične napake na priklopniku, po cestišču razsula pšenica. Razsut tovor so iz cestišča odstranili delavci DARS, avtocesta pa je bila, v smeri Ljubljane, zaradi čiščenja zaprta 40 min. Zastoji niso nastali.

V gostinskem lokalu na Šaredu je ob 17.32 javni red in mir kršil 43-letni Izolan. Ker se ni umiril niti po prihodu policistov mu je bilo odrejeno pridržanje in izdan plačilni nalog.

Izpred hotela v Izoli ne neznani storilec tekom noči odtujil dve električni kolesi znanke KTM in Genesis. S tatvino sta bila oškodovana državljana Avstrije za približno 4.000 EUR. Policisti o storilcu še poizvedujejo, po končani preiskavi pa bo podana kazenska ovadba.

ILEGALNE MIGRACIJE

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 28 oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo.

3 osebe so na območju Slovenije zaprosile za mednarodno zaščito, zato so bile nastanjene v Azilni dom v Ljubljano. Ostali bodo tekom dneva vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Po enoti obravnave
PPIU Koper 16
PP Koper 9
PP Piran 3

Po državljanstvih:
Pakistan 7
Afganistan 12
Kosovo 6
Indija 2
Libija 1