urednistvo@preteklih24.si

V tragični nesreči s traktorjem življenje izgubil 61-letni moški

Včeraj, 21. maja ob 19.56 uri, je bila Policija obveščena o varnostnem dogodku oz. nesreči pri delu izven naselja Zali breg (Občina Brda) in v kateri je ena oseba podlegla telesnim poškodbam.


Slika je simbolična

 

 

Ugotovljeno je bilo, da je 61–letni moški vozil kmetijski traktor (brez kabine ali varnostnega loka) po sadovnjaku, ki se nahaja v neposredni bližini ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš. Pri manevru polkrožnega obračanja iz zgornje na spodnjo teraso sadovnjaka je voznik izgubil oblast nad kmetijskim traktorjem, ki je začel voziti po strmem klancu navzdol. Omenjeni voznik je skušal na strmi brežini ustaviti, vendar mu to ni uspelo. S traktorjem je nato zapeljal po strmem pobočju, pri čemer se je omenjeno vozilo večkrat prevrnilo. Na koncu je traktor prevrnjen obstal na kolovozni poti pod strmo brežino, traktorist pa je po dogodku obležal v jarku v neposredni bližini kmetijskega stroja.

Kljub oživljanju in nudeni zdravniški oskrbi s strani reševalcev NMP ZD Nova Gorica je 61-letni moški na kraju podlegel telesnim poškodbam. S strani zdravnice je bila odrejena sanitarna obdukcija, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Poleg policistov Postaje prometne policije Nova Gorica so na kraju posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in PGD Dobrovo, ki so policistom in reševalcem NMP ZD Nova Gorica nudili ustrezno pomoč.

O tragičnem dogodku v Goriških Brdih je Policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici. Prometni policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih tragičnega dogodka s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.