urednistvo@preteklih24.si

Nepridipravi poškodovali elektronski števec kolesarjev

Velenjski policisti so kazensko ovadili štiri osebe doma z velenjskega območja, osumljene storitve kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari, po 220 členu Kazenskega zakonika, ki so v Velenju namerno poškodovali stekleno ograjo mostu, stekla ter elektronski števec kolesarjev. Osumljeni med seboj niso povezani.


FOTO: PU Celje

 

 

Pred časom je Mestna občina Velenje objavila posnetke video nadzornega sistema na katerih je skupina mlajših moških, v jutranjem času 1. januarja 2020, uničevala stekleno ograjo na mostu čez reko Pako, pri promenadi v Velenju. Na podlagi posnetkov in z zbiranjem obvestil so velenjski policisti uspeli identificirati dve osebi, ki sta bili pri dejanju najbolj aktivni.

Za istovrstno kaznivo dejanje so ovadili moškega, ki je konec leta 2019 poškodoval stekla v okolici centra Nova v Velenju in moškega, ki je 9. parila letos, v večernem času, poškodoval elektronski števec kolesarjev na promenadi med Cankarjevo in Jenkovo cesto v Velenju ter več košev za smeti v okolici.

Osumljeni so z dejanji Mestni občini Velenje povzročili za najmanj 5.000 evrov materialne škode. Grozi jim denarna kazen oziroma kazen zapora do dveh let.