urednistvo@preteklih24.si

VIDEO: Grozljiva prometna nesreča v Lendavi: Tovornjak zgrmel čez nadvoz, šofer padel iz kabine in umrl, plameni uničili praktično vse

Policija, nujna medicinska pomoč ZD Lendava in poklicna gasilska enota Nafte Lendava so bili včerajšnji pozni večer, ob 23.11 obveščeni o hudi prometni nesreči, ki se je pripetila na pomurski avtocesti, natančneje na relaciji Lendava – Pince.

Policija, nujna medicinska pomoč ZD Lendava in poklicna gasilska enota Nafte Lendava so bili včeraj ob 23.11 obveščeni o hudi prometni nesreči, ki se je pripetila na pomurski avtocesti, natančneje na relaciji Lendava – Pince. Voznik tovornega vozila slovenskih registrskih številk je na mestu, kjer avtocesta prečka državno cesto Lendava – Petišovci – mejni prehod s Hrvaško (nadvoz), iz sedaj še neznanega razloga izgubil oblast nad vozilom, okrog 80 metrov drsel po kovinski in za tem na nadvozu še po betonski odbojni ograji, kjer je kmalu za tem prebil še ograjo nadvoza ter zgrmel okrog 20 metrov globoko čez nadvoz in zaradi predrtja rezervoarja za gorivo tudi zagorel.

Tovorno vozilo, neuradno naj bi slednje bilo last podjetja Remona d.o.o. iz Ljubljane, je prevažalo banane, voznik pa je, prav tako po neuradnih informacijah med padanjem tovornjaka padel iz kabine ter utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. Ali je voznik zaspal, ali pa so nesreči morda botrovale zdravstvene težave, trenutno ni znano. Na delu je policija, posredovali so gasilci IGE Nafta Lendava, PGD Lendava in PGD Dolnji Lakoš. Avtocesta je med priključkom Lendava in mejnim prehodom Pince v smeri Madžarske, zaradi prometne nesreče zaprta, zaradi iste prometne nesreče pa je zaprta tudi glavna cesta Petišovci – Lendava.