urednistvo@preteklih24.si

22-letniku v zadnjih štirih letih policisti zasegli 26 osebnih avtomobilov, moped in tovorno vozilo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 167 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 37 dogodkov, s področja javnega reda in miru 49 dogodkov in s področja prometne varnosti 52 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 8 tatvin, 2 vloma ( v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 9 prometne nesreče z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Osmim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 14 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 21. 5 .2020, od 6. ure in 22. 5. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 5 tujcev (drž. Maroka in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Vlom:

Na območju Šiške je bilo vlomljeno v vrtno uto, od koder je bila odtujena vrtna traktorska kosilnica. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Nesreči pri delu:

Včeraj, nekaj po 13. uri smo bili obveščeni o nesreči pri delu na območju Kamnika. Po do sedaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je 61-letnik barval ostrešje stanovanjske hiše, pri tem pa iz neugotovljenega vzroka padel z gradbenega odra na višini približno štirih metrov. V nesreči se je poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Policisti v dogodku niso ugotovili znakov kaznivega dejanja.

Včeraj, okoli 18. ure smo bili obveščeni o delovni nesreči v podjetju na območju Domžal. Policisti so na kraju ugotovili, da je delavec iz do sedaj neznanega vzroka padel z delovnega stoja in se pri tem huje poškodoval. Z
reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi dogodka in ugotavljajo ali je bil dogodek posledica kaznivega dejanja. O vseh znanih dejstvih bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi:

Ljubljanski policisti so 20. 5. 2020 v popoldanskem času obravnavali kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Policisti so v Grosuplju v okviru poostrenega nadzora hitrosti na kontrolni točki ustavljali 22-letnega voznika osebnega vozila, ki ni ustavil na znake policistov, ampak vozilom zapeljal proti policistu, ki je moral odskočiti, da se je izognil trčenju. Policisti so zapeljali za voznikom in kmalu v bližini izsledili vozilo in osumljenca. V postopku je bilo ugotovljeno da gre za večkratnega kršitelja cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Slednjemu je bilo v zadnjih štirih letih v različnih postopkih zaseženih kar 26 osebnih avtomobilov, moped in tovorno vozilo. Tudi v tem primeru so policisti vozilo zasegli in bo zoper njega podan obodolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče zaradi kršitev cestno prometnih predpisov. Prav tako policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 11.ure so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Trubarjevi ulici v Ribnici. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila pri zavijanju zapeljal delno na nasprotno smerno vozišče, pri tem pa trčil v peško, ki je izven prehoda za pešce prečkala vozišče Trubarjeve ulice. V nesreči se je peška lažje poškodovala. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin prometne nesreče in bodo po vseh znanih dejstvih ustrezno ukrepali.

Včeraj so policisti na območju Ljubljane obravnavali štiri prometne nesreče v katerih so bili udeleženi kolesarji, ki so se lažje poškodovali. V vseh primerih so nesrečo povzročili kolesarji, zaradi neprilagojene hitrosti oziroma neprevidnosti pri srečevanju z drugimi udeleženci v prometu. V enem primeru je kolesar vozil tudi pod vplivom alkohola (0,50 mg/l).