urednistvo@preteklih24.si

Po avtocesti z več kot 200 km/h

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 227 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in dve prometni nesreči, v katerih je nastala premoženjska škoda.


FOTO: PPP Novo mesto

 

 

Posredovali so zaradi treh kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, grožnje, poškodovanja tuje stvari in tatvin.

Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave in požara.

PROMETNA VARNOST

Po avtocesti z več kot 200 km/h

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so 19. 5. na avtocesti med Drnovim in Brežicami izvajali meritve hitrosti z video nadzornim sistemom Provida. Vozniku osebnega avtomobila so na daljši razdalji izmerili povprečno hitrost 194 km/h. Kršitelj je v močnem nalivu po delu avtoceste na območju nekdanje cestninske postaje Drnovo, kjer sta le dva prometna pasova, z obeh strani pa je betonska ograja, prehiteval druga vozila in peljal tudi s hitrostjo, višjo od 210 km/h. Policisti so kršitelja ustavili in mu izrekli globo v višini 500 evrov. Za omenjeno kršitev Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se vozniku motornega vozila izreče tudi pet kazenskih točk.

 

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V noči na 20. 5. so na območju Šentruperta neznanci iz stanovanjske hiše odtujili denar in bančno kartico s PIN kodo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V Šentrupertu je 20. 5. nekaj pred 17. uro nekdo izkoristil krajšo odsotnost oškodovanca in iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil dve lovski puški. Lastnik je oškodovan za okoli 3000 evrov.