urednistvo@preteklih24.si

Med hišno preiskavo odkrili 215 zavitkov amfetaminov in druge prepovedane droge

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 150 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 37 dogodkov, s področja javnega reda in miru 39 dogodkov in s področja prometne varnosti 55 dogodkov.


FOTO: PU Ljubljana

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 17 tatvin.

Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

S področja prometne varnosti so obravnavali 4 prometne nesreče z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Šestim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 18 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 20. 5 .2020, od 6. ure in 21. 5. 2020, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso odkrili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta

Hišna preiskava:

Bežigrajski policisti so 19. 5. 2020 na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 43-letnem Ljubljančanu, zaradi suma storitve kaznivega dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Pri preiskavi so zasegli 215 zavitkov amfetaminov, približno 50 g kokaina, 20 tablet MDMA, ter opremo in pripomočke za gojenje in prodajo prepovedanih drog. Osumljenega, ki je v preteklosti že bil obravnavan za tovrstna kazniva dejanja bodo danes privedli k preiskovalnemu sodniku.

Prometna varnost
Prometni nesreči:

Včeraj, nekaj pred 18. uro se je v križišču Derčeve in Pavšičeve ulice v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik v križišču odvzel prednost drugemu vozniku. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 15. ure je prišlo v križišču Posavskega ulice in Podmilščakove ulice do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena kolesar in osebno vozilo. Nesrečo je povzročila voznica osebnega vozila, ki je v križišču odvzela prednost kolesarju, ki se je v nesreči lažje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.