urednistvo@preteklih24.si

Z 1,5 promila alkohola v krvi najprej zapeljala na pločnik, nato še trčila v ograjo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 123 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 32 dogodkov, s področja javnega reda in miru 35 dogodkov in s področja prometne varnosti 45 dogodkov.






Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 13 tatvin in vlom. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja, policisti pa še nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

S področja prometne varnosti so obravnavali 11 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 4 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Med 19. 5 .2020, od 6. ure in 20. 5. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kočevja in Bločic izsledili in prijeli 20 tujcev (drž. Sudana, Irana, Maroka in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Vlom:

V Mostah je bilo vlomljeno v trgovino, od koder so bili odtujeni tobačni izdelki. Skupna materialna škoda znaša okoli 3000 evrov.

Prometna varnost
Prometni nesreči:

Včeraj, okoli 8. ure so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Celovški cesti, kjer je voznik tovornega vozila pri zavijanju odvzel prednost kolesarju. Kolesar se je v nesreči lažje poškodoval. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Danes, nekaj po 2. uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Hladilnikovi cesti v Ljubljani. Policisti so ugotovili, da je voznica osebnega vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0.79 mg/l) zapeljala na pločnik na levi strani vozišča, kjer je z vozilom nato trčila še v ograjo. V nesreči se ni poškodovala. Policisti so ji začasno odvzeli
vozniško dovoljenje in bodo zoper njo napisali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.