urednistvo@preteklih24.si

Spor me sosedi se je za eno od udeleženk končal v bolnišnici

Danes, 20. maja zjutraj, so policisti bili obveščeni, da je neznani storilec odvzel registrske tablice s parkiranega tovornega vozila (kombi znamke Peugeot) na Goriškem.


Slika je simbolična

 

 

Na kraju so policisti PP Nova Gorica ugotovili, da je neznanec v času od včerajšnjega popoldneva do prijave policistom pristopil do dvorišča ene od gospodarskih družb v Kromberku pri Novi Gorici in s kombija odvzel obe registrski tablici. Po izvršenem kaznivem dejanju je nepridiprav z odvzetimi predmeti odšel neznano kam. Novogoriški policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči I. kategorije na Tolminskem udeleženi dve vozili

Danes, 20. maja ob 9.35 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na Tolminskem, blizu Dolenje Trebuše, in v kateri sta bila udeleženi dve vozili (kombi in avtobus). Na kraju so policisti PP Tolmin z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je 58–letni kombija vozil po glavni cesti iz smeri Idrije proti Tolminu. Med vožnjo na omenjeni relaciji je dohitel in prehitel avtobus (na njem ni bilo potnikov). Voznik kombija ob prehitevanju avtobusa ni držal primerne varnostne razdalje in je z desnim bočnim delom vozila trčil v prednji levi del avtobusa. V prometni nezgodi nihče ni bil poškodovan. Zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (varno prehitevanje, kršitev določil 51. člena ZPrCP) je bil 58-letnemu povzročitelju na kraju izdan plačilni nalog.

Obravnavani primer telesne poškodbe na Idrijskem

Včeraj, 19. maja v zgodnjih popoldanskih urah, so policisti PP Idrija v enem od naselij na območju Občine Idrija obravnavali primer suma kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe (po 122. členu KZ-1). Po prvih zbranih podatkih je v medsosedskem sporu ena oseba (starejša oškodovanka) utrpela telesne poškodbe in so jo kasneje reševalci z reševalnim vozilom odpeljali v ZD Idrija. Po nudeni oskrbi so poškodovanko odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. O primeru so policisti obvestili tudi pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Idrijski policisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin navedenega kaznivega dejanja in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev in ugotovljene teže telesnih poškodb podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.