urednistvo@preteklih24.si

Požar v avtoličarski delavnici, škode za 55.000 evrov

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 231 klicev, od tega 69 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso policisti obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.


Slika je simbolična

 

 

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 10 kaznivih dejanj,
– 11 prometnih nesreč I. kategorije,
– 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se dve osebi lažje telesno poškodovali,
– 6 povoženj divjadi,
– 3 kršiteljem so policisti zasegli vozila, ki so jih vozili,
– 6 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 1 na javnem kraju in 5 v zasebnih prostorih,
– 1 kršiteljico so policisti pridržali do streznitve,
– 3 požare.

Izpostavljamo:

TRČIL V ZAŠČITNO OGRAJO IN NADALJEVAL Z VOŽNJO

Včeraj pozno popoldan so policisti v Radizelu ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je bil spredaj levo poškodovan, z levim prednjim kolesom pa je vozil praktično po platišču. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,70 mg/l alkohola. Naknadno so policisti ugotovili, da je vozilo poškodoval v Bohovi, nekoliko pred zaustavitvijo, kjer je trčil v zaščitno ograjo.

Policisti bodo zoper njega podali obdolžilni predlog.

ZAGORELO V KURILNICI

Včeraj popoldan je prišlo do požara v kurilnici v Hrastovcu v Slovenskih goricah. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Nastalo je za okoli 3.000 evrov materialne škode.

Policisti so ugotovili, da je do požara prišlo v kurilnici, kjer je iz mini jeklenke uhajal plin. Ker je v bližini avtomat za hidrofor, na katerem ob vklopu na varnostnem stikalu preskoči iskra, je prišlo do požara. Med požarom je zaradi vročine počila plastična cisterna za kurilno olje, ki je začelo iztekati po prostoru, del olja pa je iztekel v kanalizacijo in nato v bližnji potok. Predvideva se, da je izteklo med 300 in 500 l kurilnega olja.

ZAGOREL BOJLER

Sinoči je izbruhnil požar v kurilnici stanovanjske hiše v Rogozi. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Nastalo je za okoli 5.000 evrov materialne škode.

Vzrok za požar je kratki stik na 200 l bojlerju. Policisti bodo podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

POŽAR V DELAVNICI

Včeraj popoldan je izbruhnil požar v avtokleparski oz. avtoličarski delavnici v Kamnici. V požaru je zgorelo ostrešje delavnice, kompletna lakirna komora in en osebni avtomobil, ki je bil na popravilu. Delavca sta pred požarom uspela rešiti dva osebna avtomobila, ki sta bila na popravilu. Z gasilnimi aparati sta tudi skušala pogasiti požar, vendar jima to ni uspelo. Požar so nato pogasili gasilci. Poškodovan ni bil nihče. Na delavnici je nastalo za okoli 55.000 evrov materialne škode in okoli 3.500 na zgorelem vozilu.

Policisti so ugotovili, da je do požara najverjetneje prišlo na električni napeljavi zunanje svetlobne reklamne table, ki je nameščena tik pod ostrešjem. O svojih ugotovitvah bodo podali poročilo pristojnemu tožilstvu.