urednistvo@preteklih24.si

Neprilagojena hitrost botrovala hudi prometni nesreči tovornega vozila

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 197 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, prometno nesrečo, v kateri se je udeleženec lažje poškodoval in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda.


FOTO: PU Novo mesto

 

 

Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije, ponarejanja denarja in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu.

PROMETNA VARNOST

Neprilagojena hitrost vzrok hude prometne nesreče na avtocesti

Nekaj po 21. uri se je zgodila huda prometna nesreča na priključku avtoceste Novo mesto vzhod. Policisti Postaje prometne policije so ugotovili, da je voznik tovornega vozila iz Romunije zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v varovalno ograjo in se prevrnil. Gasilci so s tehničnim posegom rešili hudo poškodovanega voznika, ki je ostal ukleščen v vozilu, reševalci pa so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

 

V nesreči poškodovana voznica, vzrok neprilagojena hitrost

Policisti PP Črnomelj so bili 19. 5. okoli 9.30 obveščeni o prometni nesreči na cesti pri Črešnjevcu pri Semiču. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 48-letna voznica osebnega avtomobila, ki je peljala iz Semiča proti Metliki in zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom. Lažje poškodovano voznico so oskrbeli reševalci.

V letu 2019 je v prometnih nesrečah, ki so se zaradi neprilagojene hitrosti zgodile na cestah na območju PU Novo mesto, življenje izgubilo osem ljudi.