urednistvo@preteklih24.si

41- letnemu moškemu doma z območja Šmarja pri Jelša zasegli več ponarejenih bankovcev

V nedeljo, 17. maja 2020, so policisti Policijske postaje Velenje prijeli 41- letnega moškega, doma z območja Šmarja pri Jelšah, ki je imel pri sebi večjo količino evrskih bankovcev, za katere je obstajal sum da so ponarejeni.


FOTO: PU Celje

 

 

41-letniku so policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanje denarja odvzeli prostost in ga pridržali. V ponedeljek so policisti na naslovu njegovega bivanja opravili še hišno preiskavo ter našli in zasegli več ponarejenih bankovcev pripravljenih za razpečevanje in sicer:

– 4 bankovce za 500 evrov,
– 30 bankovcev za 50 evrov,
– 2 bankovca za 20 evrov,
– 6 bankovcev za 10 evrov in
– 43 bankovcev za 5 evrov.

V fazi izdelovanja ponaredkov je imel še:

– 32 bankovcev po 500 evrov,
– 2 bankovca po 50 evrov,
– 6 bankovcev po 20 evrov,
– 3 bankovce po 10 evrov,
– 12 bankovcev po 5 evrov in
– 21 bankovcev po 1.000 jenov

Poleg ponarejenih bankovcev so policisti osumljenemu 41-letniku zasegli še tehnično in informacijsko opremo za ponarejanje denarja, dva tiskalnika, prenosni računalnik ter več listov s potiski evrskih bankovcev, jenov in rubljev.

Osumljeni je bankovce najpogosteje unovčeval na območju Policijske uprave Celje, kjer so policisti letos obravnavali več unovčitev ponarejenih bankovcev za 5 in 10 evrov. Ponaredke je unovčeval tudi drugod po Sloveniji, največ na
območju policijskih uprav Koper in Ljubljana.

41-letnika bodo policisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanje denarja po 243. členu Kazenskega zakonika – 1.