urednistvo@preteklih24.si

Voznik namesto s 70 km/h, s kar 121 km/h

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 252 klicev, od tega 89 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.


FOTO: PU Maribor

 

 

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 17 kaznivih dejanj,
– 11 prometnih nesreč (2 II. kategorije)
– 9 primerov povoženj divjadi
– 9 prijav kršitev javnega reda in miru

“NESLAVNI REKORDER” Z 1,19 mg/l

Včeraj popoldne so policisti PP Ptuj obravnavali 54-letnega kolesarja in mu odredili preizkus z indikatorjem alkohola, ki je pokazal 0,74 mg/l. Tudi policisti PP Lenart so včeraj ugotovili štiri kršitve zaradi vožnje pod vplivom alkohola – najvišja izmerjena vrednost je znašala 1,07 mg/l.

“Neslavni rekorder” je 52-letnik, ki so ga danes zjutraj obravnavali policisti PP Gorišnica. Preizkus alkoholiziranosti je že okrog 7. ure pokazal kar 1,19 mg/l. Moškemu je bilo zaradi vožnje pod vplivom alkohola predhodno že začasno odvzeto vozniško dovoljenje,

NAMESTO 70 KM/H, KAR 121

Med 30 kršitvami cestno-prometnih predpisov, ki so jih danes, v okviru poostrenega nadzora cestnega prometa, ugotovili policisti PPP Maribor, je izstopala prekoračitev hitrosti voznika osebnega avtomobila na Ptujski cesti.

Ta je največjo dovoljeno hitrost (70 km/h) prekoračil kar za 51 km/h. Neprilagojena hitrost vožnje je še zmeraj najpogostejši vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, zato bomo policisti s takšnimi oblikami poostrenih nadzorov cestnega prometa nadaljevali tudi v prihodnje, predvsem na vseh kritičnih odsekih cest in prometnih vpadnicah v mesto Maribor.