urednistvo@preteklih24.si

V treh tovornih vozil srbskih registrskih oznak odkrili 13 državljanov Afganistana

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 216 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in šest prometnih nesreč s premoženjsko škodo.


Slika je simbolična

 

 

Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj.

Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi požara, nezakonitih prehodov državne meje in poskusov izmika mejni kontroli.

PROMETNA VARNOST

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Novo mesto so bili okoli 15.30 obveščeni o objestni vožnji voznika osebnega avtomobila v Novem mestu. Takoj so se odzvali, 24-letnega voznika izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,54 miligramov alkohola. Renault 5 so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Med 15. 5. in 18. 5. so neznanci s kmetijskega posestva v Srebrničah odtujili večjo količino sadik zelenjave. Škode je za okoli 300 evrov.

Na parkirnem prostoru v Mirni Peči je med 15. 5. in 18. 5. nekdo vlomil v gradbeni zabojnik in odtujil električno ročno orodje. Podjetje je oškodoval za okoli 3000 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskusi izmika mejni kontroli

18. 5. so policisti PMP Obrežje pri opravljanju mejne kontrole v treh tovornih vozil srbskih registrskih oznak odkrili 13 državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.