urednistvo@preteklih24.si

Prometno nesrečo povzročil z dobrimi 3 promili alkohola v krvi

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 4 obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo; 6 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in poškodovanje tuje stvari.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Policisti so v enem primeru osebi zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovni postopek.

Dogodki:

Tržiški policisti so včeraj obravnavali požar na vozilu. Okoliščine kažejo, da je vzrok za požar napaka na vozilu. Tuja krivda je izključena.

Jeseniški policisti so včeraj zaradi povzročanja hrupa z glasno glasbo v zasebnem prostoru obravnavali domačina in mu zaradi prekrška izdali plačilni nalog.

Divjad je bila minuli dan zbita na Praprotni polici in v Podbrezjah. Voznike pozivamo, naj bodo bolj pozorni na promet in dogajanje ob cesti.

Pijan in še bolj pijan

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dva pijana voznika. Enega so obravnavali dopoldan, drugega zvečer.

Dopoldanski je v Kranju na parkirišču trčil v osebni avtomobil drugega udeleženca in se s kraja odpeljal. Policisti so ga izsledili in v postopku ugotovili, da je vozil z 1.51 mg/l alkohola, kar je krepko čez tri promile. Zatem so zanj ugotovili še dve stvari. Dan prej je bil iz prometa že izločen zaradi 1.21 mg/l alkohola, tik pred včerajšnjim postopkom pa je v gostinskem lokalu svojim 1.51 mg/l alkohola poskušal še »malo dodati«. Gostinec mu je postrežbo alkohola zavrnil. Policisti so ga pridržali.

Drugega pijanega voznika, ki tudi ni vedel kaj počne v prometu, pa so zvečer obravnavali škofjeloški policisti. Izsledili so ga po pobegu s kraja prometne nesreče z materialno škodo. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0.88 mg/l alkohola.

Kriminaliteta

Na Šucevi ulici v Kranju je storilec odtujil nezavarovan električni skiro. Skiro je bil naslonjen na objekt in nezaklenjen. Ljudi pozivamo k večji skrbi za svojo lastnino, navsezadnje gre za njihove osebne stvari. Na Ulici Heroja Verdnika na Jesenicah je storilec iz delovnega stroja odtujil predmete. Na Trgu Prešernove Brigade pa je storilec z osebnega avtomobila znamke Audi odtujil zunanji vzvratni ogledali.