urednistvo@preteklih24.si

Na eno od osnovnih šol v Kopru nekdo narisal žaljiv grafit

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 37 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 172 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in eno z lažjimi poškodbami.


Slika je simbolična

 

 

Zasegli so tudi eno vozilo.

S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 4-krat, enkrat pa zaradi nasilja v družini.

Dopoldan so policisti ustavili 58-letnega voznika osebnega avtomobila iz Trbovelj. Ker je vozil v času, ko mu je bila prepovedana vožnja, mu bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi mu obdolžilni predlog po 56/10 ZVoz-1.

Na PP Koper so policisti dobili prijavo, da je na eno od osnovnih šol v Kopru nekdo narisal žaljiv grafit, s tem pa je tudi povzročil škodo. Policisti zbirajo informacije in zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.

Ob 22. uri so policisti v Vanganelu ustavili 72-letnega voznika tvornega vozila s Kozinskega. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je pokazal 1,16 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniško dovoljenje mu je bilo odvzeto, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka, 18. 5. 2020 od 6.00 ure, do danes, 19. 5. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 15 oseb (7x PP Ilirska Bistrica, 6x PP Kozina, 2x PPIU Koper). 6 jih je zaprosilo za mednarodno zaščito.
Po državljanstvih: Afganistan: 6, Maroko: 5, Pakistan: 1, Alžirija: 1, Sirija: 1, Egipt: 1.