urednistvo@preteklih24.si

Hrano pozabili na štedilniku, posredovali gasilci

Včeraj, 18. maja, so policisti poročali, da je neznani storilec na območju Ajdovščine tekom noči ukradel moped znamke Piaggio Bravo, vreden približno sto evrov.


Slika je simbolična

 

 

Odtujeni zaklenjeni moped se je nahajal za eno od tamkajšnih stanovanjskih hiš. V popoldanskih urah je bilo ukradeno zaklenjeno vozilo najdeno v Ajdovščini, skrito v grmovju; na mopedu ni bilo registrske tablice. Policisti PP Ajdovščina so po zaključku postopka odtujen moped vrnili lastniku. Po zaključku preiskave bodo policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nezgodi I. kategorije na Goriškem udeleženo tovorno in osebno vozilo

Danes, 19. maja ob 7.24 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo v Novi Gorici (Ulica Gradnikove brigade) in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (tovorno in osebno vozilo). Po sedaj zbranih podatkih je prometno nezgodo povzročil 33–letni voznik tovornega vozila, ki je zaradi nepravilnega premika s tovornim vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so povzročitelju prometne nezgode izdali plačilni nalog.

Pozabljena hrana na štedilniku

Danes, 19. maja ob 10.07 uri, so policisti bili obveščeni, da se je prismodila hrana na štedilniku v enem od stanovanj v Novi Gorici (Rutarjeva ulica), pri tem se je tudi močno kadilo. Glede na zbrana obvestila na kraju ni zagorelo, prav tako ni nastala materialna škoda. Poleg policistov so bili na kraj dogodka s strani pristojne službe napoteni gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so občana spravili iz objekta. Kasneje so ga preventivno odpeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico. Novogoriški policisti bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina dveh menjalnikov s koles na Goriškem

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 18. maja v večernih urah, v Novi Gorici (Cankarjeva ulica) obravnavali tatvino zadnjih menjalnikov z dveh ženskih koles znamke Cyco. Do omenjenega kaznivega dejanja je prišlo v času od
petka 15. maja do prijave policistom. S tem dejanjem je neznani storilec oškodovanki povzročil za približno 80 evrov materialna škode. Oškodovanka ni podala predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti o vseh ugotovljenih dejstvih tatvine s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kršitev javnega reda in miru na Tolminskem

Policisti PP Tolmin so včeraj, 18. maja zjutraj, obravnavali varnostni dogodek na Tolminskem, kjer je prišlo do fizičnega spora med dvema voznikoma osebnih avtomobilov. Pri tem je eden od udeleženih voznikov stopil iz vozila in prišel do drugega voznika (oškodovanca) ter ga udaril v predel levega lica. Slednji je kasneje poiskal ustrezno zdravniško pomoč v zdravstveni ustanovi, kjer pa niso ugotovili telesnih poškodb. Tolminski policisti bodo na podlagi vseh zbranih obvestil zoper kršitelja uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega
reda in miru.