urednistvo@preteklih24.si

Vlomilko zalotila na delu

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 5 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 4 prijave o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in nasilje v družini.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Dogodki:

V Kranju so policisti včeraj obravnavali voznika, ki je bil na hitrem testu za prepovedane droge pozitiven na kokain. V Škofji Loki in okolici Kranja pa sta udeleženca preizkus alkoholiziranosti odklonila. V enem primeru odklona je bila voznica še brez veljavnega vozniškega dovoljenja, policisti pa jo obravnavajo tudi zaradi kršitve javnega reda in groženj, ki jih je izrekla policistom v postopku.

Jeseniški policisti so včeraj obravnavali anonimno prijavo nasilja v zasebnem prostoru. V intervenciji so policisti ugotovili elemente prekrška in proti kršitelju ukrepali v prekrškovnem postopku.

V Kranju so policisti obravnavali poškodbo moškega na javnem kraju. Okoliščine kažejo, da je sam padel zaradi opitosti in se poškodoval.

V kraju Moškrin je občan prijavil najdbo starega neeksplodiranega ubojnega sredstva. Ugotovljeno je bilo, da gre za vadbeni predmet. Na kraju so ga prevzeli strokovnjaki civilne zaščite.

V Velesovem so policisti včeraj obravnavali prijavo onesnaženja potoka. V vodi so bili najdeni oljni madeži. Glede na do sedaj zbrana obvestila škoda ni nastala. Postopek še poteka.

Divjad je bila zadnji dan zbita v krajih Račeva, Ljubelj, Šobec in cesti Brod – Savica in avtocesti Kranj – Naklo.

Promet

Blejski policisti so včeraj popoldan obravnavali padec kolesarke. Okoliščine kažejo, da je padla zaradi zdravstvenih težav. Uporabljala je kolesarsko čelado.

Kriminaliteta

Na Kranjski cesti v Naklem je bilo včeraj ponoči vlomljeno v skladišče in odtujene stvari. Na Zgornjem Jezerskem je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo in iz pomožnega objekta odtujeno orodje.

Na Riklijevi cesti na Bledu je neznana ženska včeraj dopoldan ob 10. uri iz stanovanjske hiše lastnici poskušala odtujiti denarnico. V hišo je vstopila, ko je bila lastnica zunaj. Pri dejanju je bila zalotena.