urednistvo@preteklih24.si

Tragično: Moškega potegnilo pod frezo

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 117 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 495 klicev. Obravnavali so 24 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in pet z lažjimi poškodbami.


Slika je simbolična

 

 

Zasegli so tudi eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in pet tatvin.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 21-krat.

Na območju PU Koper smo od petka, 15. 5. 2020 od 6.00 ure, do danes, 18. 5. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 10 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. 5 ilegalnih migrantov so obravnavali policisti PP Koper, enega policisti PP Kozina in štiri policisti PP Ilirska Bistrica. Po državljanstvu: Maroko – 5, Alžirija – 3, Egipt – 1, Turčija – 1.

 

15. 5.2020

V Postojni so policisti ustavili 38-letnega Koprčana, pri katerem so zaznali simptome uživanja prepovedanih drog. Opravljen je bil postopek za prepoznavo simptomov prepovedanih drog, ki je bil pozitiven na kokain. Odrejen je bil strokovni pregled, ki ga je voznik odklonil. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi obdolžilni predlog.

Zvečer je v Kopru na bencinskem servisu moški zahteval alkohol po 22. uri, kar pa mu zaposleni ni več mogel prodati. Ta se je zatem razjezil in začel kričati in žaliti zaposlenega. Po izrečenih žaljivkah se je odpravil ven in se nato vrnil ter zaposlenega odrinil, nato pa še s pestjo udaril in brcnil v predel trebuha. Zatem je kraj zapustil. Po izsleditvi kršitelja bo zoper njega uveden hitri postopek za kršitev ZJRM-1, 6. člen, 2. odstavek.

16. 5.2020

Ob 1. uri ponoči so policisti na Šaredu ustavili 63-letnega domačina, kateremu je alkotest pokazal 1,02 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Čežarjih je ob 9. uri 23-letna voznica osebnega avtomobila izsilila prednost 50-letnemu vozniku motornega kolesa, ki je padel in se lažje poškodoval. Povzročiteljici sledi plačilni nalog.

V Kopru je nekdo ukradel kolo Specialized MZB Pitch Men Comp, turkizno modre barve, vredno 400 evrov.

Dopoldan je 55-letnik peljal kolo preko prehoda za pešce v krožišču v Luciji. Pred prehodom za pešce se je voznik osebnega avtomobila ustavil, vendar se je kolesar ustrašil in padel, pri tem pa si je poškodoval desno koleno in dobil udarec v prsni koš. Do trčenja ni prišlo, kolesar pa je zaradi bolečin kasneje odšel v SB Izola. Po opravljenih razgovorih z obema voznikoma, je bil kolesarju izdan plačilni nalog.

Popoldan so v Kopru zasegli avto 73-letnemu domačinu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Nekdo je vlomil v prostore izolskih gasilcev in ukradel tri prenosne zveze.

Ob 14.19 je policiste poklical občan in povedal, da je na njivi pri Marezigah pod traktorjem opazil moškega. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 83-letni domačin nalagal kamenje na frezo, medtem ko je bila delujoča. Pri tem ga je potegnilo pod frezo, kjer je obstal ukleščen. Zdravnik je na kraju potrdil smrt in odredil sanitarno obdukcijo.

Pri Petrinjah je ob 15. uri 42-letni voznik motornega kolesa iz Grosuplja zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del osebnega avtomobila, ki ga je peljal 47-letni voznik iz Škofje Loke. Po trku je motorist padel in se poškodoval. Sledi mu plačilni nalog.

Popoldan so policisti na cesti pred Petrinjami odvzeli so vozniško dovoljenje (po 113/a členu) 39-letnemu vozniku, ki je peljal več kot 50 km/h nad dovoljeno hitrostjo izven naselja (150 km/h). Sledi mu obdolžilni predlog in izrek 18 kazenskih točk.

17. 5.2020

Na parkirišču pri koprski tržnici je nekdo poškodoval osebni avtomobil BMW, serije 4. Z ostrim predmetom je vozilo namerno poškodoval tako, da ga je v celoti porisal ter preluknjal, s tem pa povzročil za 15.000 evrov škode.

Dopoldan so policisti v Portorožu ustavili 43-letnega državljana Srbije, ki prebiva v Luciji. Napihal je 0,80 mg/l, odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

V Dolnji Košani je nekdo ukradel kosilnico na nitko, nekaj steklenic vina, bencin, posteljnino in stare zvočnike, v vrednosti skupaj 150 evrov.

Zvečer so v Luciji ustavili 45-letnega voznik mopeda. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0.97 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Sledi obdolžilni predlog.

V Hrvatinih pa so ustavili osebni avto, ki ga je vozil 23-letnk iz Jesenic. Opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,00 mg/l, opravljen hitri test na opijate pa je bil pozitiven. Odrejen mu je bil strokovni pregled, katerega pa je odločno odklonil. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.