urednistvo@preteklih24.si

Nepridiprav iz trgovine ukradel 4 pršute

Včeraj, 17. maja ob 16.55 uri, je bila Policija s strani člana lovske družine obveščena o vlomu v pomožni objekt poleg lovske koče na Kopitniku nad vasjo Vitovlje. Po prvih podatkih je neznani storilec v časovnem obdobju od 2. maja do prijave vlomil v prostor za agregat in nato odtujil starejši dizelski agregat.


Slika je simbolična

 

 

S tem nezakonitim početjem je storilec oškodovancem povzročil za približno 600 evrov materialne škode. Novogoriški policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil omenjenega kaznivega dejanja in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec na Ajdovskem odtujil moped

Danes, 18. maja zjutraj, je bila Policija obveščena, da je neznani storilec tekom noči ukradel moped Piaggio Bravo, rdeče barve, vreden približno sto evrov. Odtujeni zaklenjeni moped se je nahajal za eno od tamkajšnjih stanovanjskih hiš. Policisti PP Ajdovščina bodo po zaključku preiskave vseh okoliščin kaznivega dejanja podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec v Biljah vlomil v trgovino v Biljah

Neznani storilec je med vikendom vlomil v mesnico v naselju Bilje (Občina Miren – Kostanjevica) in iz notranjosti odvzel mesne izdelke (štiri pršute), prav tako si je prilastil manjšo vsoto gotovine iz blagajne. Zaradi omenjenega kaznivega dejanja je nastala skupna materialna škoda v višini približno 600 evrov. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Poškodovanje osebnega avtomobila na Cerkljanskem

Policisti so v soboto, 16. maja v popoldanskih urah, obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila (po določbah prvega odstavka 220. člena KZ-1) v središču naselja Cerkno. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec v noči iz petka na soboto z ostrim neznanim predmetom poškodoval prednji desni blatnik vozila in oškodovancu povzročil za približno 200 evrov materialne škode. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo idrijski policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Idrijskem padel in se poškodoval starejši občan

Policiste OKC PU Nova Gorica so včeraj, 17. maja ob 14.56 uri, obvestili, da se je v naselju Dole (Občina Idrija) zaradi padca po stopnicah predvidoma huje poškodoval (poškodba glave) starejši občan. Poleg policistov PP Idrija so bili na kraj napoteni tudi reševalci NMP ZD Idrija, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli. Kasneje pa so ga prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti so na podlagi vseh ugotovljenih dejstev tujo krivdo izključili in bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Goriškem padel in se poškodoval mladoletni kolesar

Policiste OKC PU Nova Gorica so v soboto, 16. maja ob 13.04 uri, obvestili, da je na cesti Ravnica – Trnovo (Mestna občina Nova Gorica) zaradi neprimerne hitrosti s kolesom padel in se poškodoval mladoletni kolesar. Slednji je vozil iz Trnovega proti Prevali, v križišču za Ravnico pa je nameraval zaviti levo. Pri tem je starejši mladoletni kolesar zaviral in posledično izgubil oblast nad kolesom ter padel po vozišču. Zaradi padca se je predvidoma lažje poškodoval, kasneje so ga zdravniško oskrbeli v šempetrski bolnišnici. Prometni policisti bodo zoper mladoletnika zaradi kršitve prometne zakonodaje podali ustrezen ukrep.

Prometna nesreča I. kategorije s pobegom v manjšem predoru na lokalni cesti izven naselja Šempas

Včeraj, 17. maja ob 19.55 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nezgodi I. kategorije s pobegom izven naselja Šempas, v manjšem predoru pod hitro cesto H4, skozi katerega vodi lokalna cesta Vogrsko – Šempas z udeležbo voznice osebnega avtomobila in zaenkrat še neznanega voznika traktorja. Z zbiranjem obvestil in ogledom nesreče je bilo ugotovljeno, da je voznica peljala po lokalni cesti iz Vogrskega proti Šempasu; do nezgode je prišlo v omenjenem predoru med srečevanjem voznice avtomobila z neznanim voznikom traktorja. Po dveh tretjinah vožnje je opazila, da je v nasprotni smeri, skozi levi nepregledni ovinek, v predor pripeljal neznani voznik traktorja. Voznica se je z vozilom takoj zaustavila ob desnem robu vozišča (vozišče je zelo ozko), neznani voznik traktorja pa je vozil naprej in pri srečevanju z levimi kolesi traktorja oplazil levo stran avtomobila. Po oplaženju se voznik traktorja ni zaustavil na kraju prometne nesreče in drugi udeleženki nudil ustrezne podatka oz. o tem obvestil policijo temveč je odpeljal naprej v smeri Vogrskega. Ko bodo prometni policisti zaenkrat še neznanega voznika traktorja izsledili, bodo zoper njega podali ustrezen ukrep.

Kršitev cestnoprometnih predpisov na Tolminskem

Včeraj, 17. maja, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica med Čiginjem in Volčami (Občina Tolmin) ustavili mladoletnega voznika neregistriranega mopeda in v nadaljevanju postopka ugotovili, da ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil tiste kategorije, v katero spada vozilo (moped), ki ga je vozil. Mlajši voznik mopeda med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade. Zoper mladoletnega kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Povoženje divjadi

Včeraj, 17. maja dopoldne, so policiste obvestili o povoženju divjadi (srna) na cesti med naseljema Vipolže in Dolnje Cerovo (Občina Brda) prejšnjega dne zgodaj zjutraj s strani voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot.

Danes, 18. maja ob 2.49 uri, so policisti bili obveščeni tudi o povoženju divjadi na cesti Opatje selo – Miren (Občina Miren – Kostanjevica), kjer je voznik osebnega avtomobila znamke WV povozil srno. Po trku je na vozilu nastala materialna škoda, omenjena divjad je stekla v bližnji gozd. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Danes, 18. maja okoli polnoči, so policisti obravnavali povoženje divjadi (srna) tudi na regionalni cesti Bovec – Log pod Mangartom s strani voznika osebnega vozila. Tudi v navedenem primeru je na vozilu nastala materialna škoda. Policisti so tudi ta primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.