urednistvo@preteklih24.si

11-letni otrok z mopedom trčil v avtomobil

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 15. 5. in 18. 5. intervenirali v 161 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 651 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 16 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.


Slika je simbolična

 

 

Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj.

Posredovali so zaradi 42 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

V nesreči poškodovan voznik mopeda

Policisti PP Krško so bili 17. 5. okoli 18. ure obveščeni o prometni nesreči pri Senovem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 11-letni otrok, ki je vozil moped, zaradi vožnje po sredini vozišča trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 67-letni voznik. Otroka, ki je po trčenju padel in se lažje poškodoval, so oskrbeli v brežiški bolnišnici.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V noči na 16. 5. so na Rozmanovi ulici v Novem mestu neznanci vlomili v prodajalno in odtujili 17 mobilnih telefonov v vrednosti okoli 9000 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja kriminalisti in policisti še preiskujejo.

V noči na 16. 5. je v Trebnjem na območju, kjer imajo oškodovanci vrtove, nekdo vlomil v več pomožnih objektov in odtujil ročno orodje in žar.

Med 13. 5. in 16. 5. je v Krškem nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in lastnika oškodoval za 200 evrov.

16. 5. v večernih urah sta na Seidlovi cesti v Novem mestu dva neznanca vlomila v skladišče podjetja in poskušala odtujiti več predmetov. Ko ju je ob odhodu presenetil občan, sta ukradene predmete odvrgla in peš pobegnila.

Med 16. 5. in 17. 5. je v Prečni pri Novem mestu nekdo vlomil v počitniško hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskusi izmika mejni kontroli

Med 15. 5. in 18. 5. so policisti PMP Obrežje pri opravljanju mejne kontrole v dveh tovornih vozil bolgarskih registrskih oznak in v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak izsledili 13 državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Starega trga ob Kolpi (PP Črnomelj) in Črneče vasi (PP Krško) izsledili in prijeli šest tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s štirimi državljani Maroka in dvema državljanoma Irana še niso zaključeni.