urednistvo@preteklih24.si

Vinjen zapeljal izven vozišča in se hudo poškodoval

Policisti Policijske uprave Maribor so policisti od 6. ure 16. 5. 2020, do 6. ure 17. 5. 2020, obravnavali 80 interventnih dogodkov, med temi:


Slika je simbolična

 

 

– 21 prometnih nesreč. En človek se je lažje poškodoval, en se je poškodoval huje. Štirim voznikom so policisti zaradi storitve hujšega prekrška motorno vozilo zasegli.

– zaradi kršenja javnega reda in miru so policisti posredovali 15 krat, od tega 7 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

– kaznivih dejanj je bilo 9, med njimi 6 tatvin, dve ogrožanji varnosti in eno poškodovanje tuje stvari.

POD VPLIVOM ALKOHOLA ZAPELJAL IZVEN VOZIŠČA

36 letni voznik osebnega vozila je vozil po regionalni cest, iz smeri Trat v smeri Lenarta. Ko je pripeljal v Zgornje Žerjavce, je v levem ovinku z vozilom zapeljal v desno na bankino, kjer je trčil v cestni smernik, nato v jarek, kjer je po nekaj metrih s sprednjim delom vozila trčil v betonski propust. Voznik je bil preizkušen z elektronskim alkotestom, ki je pokazal, da ima v organizmu 0,72 mg/l alkohola. Na kraju so intervenirali gasilci in reševalci, ki so hudo poškodovanega voznika prepeljali v UKC Maribor. Policisti PP Lenart, bodo zoper voznika, ki je bil v vozilu sam, podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.