urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči hudo poškodovan voznik motornega kolesa

Včeraj, 16. maja ob 19.48 uri, je bila Policija s strani Regijskega centra za obveščanje obveščena o prometni nesreči III. kategorije na območju naselja Podbrdo v Baški grapi na Tolminskem, kjer je s kolesom in se predvidoma huje telesno poškodoval 29–letni kolesar.


Slika je simbolična

 

 

Poleg policistov PP Tolmin so na kraju posredovali tudi tolminski gasilci in reševalci NMP ZD Tolmin. Po nudeni oskrbi na kraju so reševalci poškodovanega kolesarja z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Tolminski policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali ustrezen ukrep.

V prometni nesreči III. kategorije blizu Temnice huje poškodovan voznik motornega kolesa

Včeraj, 16. maja ob 14.50 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nezgodi III. kategorije v križišču blizu naselja Temnica (Občina Miren-Kostanjevica) in v kateri sta bila udeležena 21–letni voznik neregistriranega motornega kolesa in 43-letna voznica osebnega avtomobila. Po sedanjih ugotovitvah je voznica z osebnim avtomobilom pripeljala iz Temnice in se vključevala na glavno cesto. Pri tem je izsilila prednost vozniku motornega kolesa, ki je vozil po glavni cesti iz smeri naselja Novelo proti vasi Lipa. Med njunimi vozili je prišlo do trčenja, pri čemer je 21-letni voznik utrpel predvidoma hude telesne poškodbe. Prav tako je bilo v nadaljevanju ugotovljeno, da je mlajši motorist ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil tiste kategorije, v katero spada vozilo (motorno kolo), ki ga je vozil. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so mu motorno kolo v skladu s prometno zakonodajo zasegli. Policisti bodo povzročiteljico prometne nezgode kazensko ovadili na Državno tožilstvo v Novi Gorici, prav tako bodo ukrepali zoper udeleženega mlajšega motorista, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Pomoč policistom na kraju so nudili gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so huje poškodovanega motorista po nudeni oskrbi na kraju z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

V Desklah iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov

Včeraj, 16. maja ob 15.29 uri, so policisti v Desklah (Občina Kanal ob Soči) ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je v naselju vozil s hitrostjo 66 kilometrov na uro. V nadaljevanju postopka so mu policisti odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0.64 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Prav tako mu je bil odrejen tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola in rezultat je bil pozitiven. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je odločno odklonil. Hujšemu kršitelju cestnoprometnih predpisov je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vožnja pod vplivom alkohola

Prav tako so policisti PP Ajdovščina včeraj, 16. maja ob 21.40 uri, na območju naselja Budanje ustavili 52–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.90 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Tudi njemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, kršitelja pa čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Neznanec v Vrtojbi skušal vlomiti v stanovanjsko hišo

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 16. maja, obravnavali poskus vloma v eno od stanovanjskih hiš v Vrtojbi. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec v zadnjih dneh skušal vlomiti vhodna vrata v nenaseljen objekt, vendar mu to ni uspelo. Zaradi omenjenega nezakonitega početja je nastala materialna koda (poškodovanje okvirja vrat). Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.