urednistvo@preteklih24.si

Gorenjski policisti v preteklih dveh dneh obravnavali 14 prometnih nesreč

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v minulih dveh dneh sprejel: 14 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami.


Slika je simbolična

 

 

12 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 7 v zasebnem prostoru.

S področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in nasilje v družini.

Zaradi nadaljevanja s kršitvijo sta bili v dveh dogodkih pridržani dve osebi.

Policisti so v dveh primerih zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovna postopka.

Dogodki:

Jeseniški policisti so v petek opoldan obravnavali poškodbo moškega. Tuja krivda je izključena. Poškodba je posledica padca zaradi zdravstvenih težav.

Včeraj so jeseniški policisti obravnavali nesrečo pri delu. Moškega je lažje poškodovala jeklenica. Tuja krivda je izključena.

Policisti so včeraj ponoči na območju Preddvora obravnavali požar v zasebnem prostoru. Zagorelo je na gospodinjskem aparatu. Nastala je manjša materialna škoda. Poškodovan ni bil nihče.

Včeraj zvečer je zagorelo v zabojniku za smeti v Groharjevem naselju v Škofji Loki. Škoda ni nastala.

Divjad je bilo v zadnjih dveh dneh zbita na Brniški cesti, Posavcu in na škofjeloški obvoznici pred predorom Sten. Vsakič je bila tema. Do trčenj na teh lokacijah je v preteklosti že prihajalo.

Danes ponoči so policisti v Studorju in Bohinju obravnavali prometni nesreči s samoudeležbo po enega vozila. Obakrat sta povzročitelja s ceste zapeljala v reko oziroma potok, razlog pa je v neprilagojeni hitrosti vožnje. V nesrečah je nastala samo materialna škoda. Preizkus alkoholiziranosti bil pri obeh negativen (0,00 mg/l).

Promet.

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Obakrat v petek.

Dopoldan se je udeleženka lažje poškodovala pri padcu z motornim kolesom. Padla je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje.

Sredi popoldneva pa sta zaradi izsiljevanja prednosti v Lescah udeleženca trčila z osebnima avtomobiloma. Tudi v tem primer gre po podatkih policije za lažje poškodbe pri udeležencih.

Kriminaliteta

V Lahovčah je bilo v petek ponoči iz ograjenega nadstreška odtujeno orodje.

V soboto ponoči je bilo v Škofji Loki vlomljeno v poslovni prostor in odtujen denar, na Spodnjem Plavžu na Jesenicah pa v trgovino.

V Podnartu pa so policisti obravnavali vlom v kletne prostore stanovanjskega objekta.