urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči hudo poškodovan kolesar

Policisti Policijske uprave Maribor, so v času od 6. ure, 15. 3. 2020, do 6 ure, 16. 5. 2020, na telefonsko številko policije 113 za klice v sili, sprejeli skupno 274 klicev, od tega 90 takšnih, ki so zahtevali posredovanje najmanj ene policijske patrulje na kraju dogodka.


Slika je simbolična

 

 

Ob svojem rednem delu so policisti beležili naslednje posebej izstopajoče dogodke :

Obravnavali so 20 novih kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo tatvine in vlomi.

Na področju javnega reda in miru so policisti obravnavali 9 kršitev, od tega 5 na javnem kraju in 4 v zasebnih prostorih.

Na področju prometne varnosti so policisti obravnavali 19 prometnih nesreč, pri katerih sta bili 2 osebi telesno poškodovani.

Na območju Policijske postaje Maribor II se je 15.5.2020 okrog 17.35 zgodila prometna nesreča v kateri se je hudo telesno poškodoval kolesar. Kolesar se je peljal iz Pohorja proti Razvanju, kje je s kolesom padel in se telesno poškodoval. Z reševalnim vozilo je bil odpeljan v UKC Maribor. Opravljen je bil ogled kraja. Po zbiranjem obvestilih bodo zoper kolesarja uvedli postopek o prekršku.

Policisti Postaje mejne policije Gruškovje so obravnavali poskus izmaknitve mejni kontroli na mejnem prehodu Gruškovje in prijeli štiri državljane Afganistana, ki so bili skriti v tovornem vozilu s Srbskimi registrskimi številkami. Državljane Afganistana so po končanem postopku mejne kontrole zavrnili nazaj v Republiko Hrvaško.