urednistvo@preteklih24.si

Vozil z neprilagojeno hitrostjo in se z vozilom prevrnil na streho

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 1 obvestilo o prometni nesreči; 2 kršitvi predpisov o varstvu javnega reda in miru v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo suma kaznivega dejanja vlom.


FOTO: PP Kranj

 

 

Dogodki:

V Lescah in Bohinju sta bila včeraj obravnavana dimniška požara. Vnele so se saje v dimniku.

Jeseniški policisti so včeraj zaradi hoje po avtocesti obravnavali Slovenca in ga zaradi prekrška kaznovali z globo.

Pepel

Na Jezerskem je bil včeraj obravnavan manjši požar v naravi. Okoliščine kažejo, da je veter verjetno razpihal pepel iz bližnjih zabojnikov. Tuje krivde policisti niso ugotovili. Požar so pogasili gasilci.

V zadnjih dveh dneh so policisti obravnavali še dva druga primera požarov zaradi pepela. V enem primeru je lastnik vroč pepel odložil ob lesen pomožni objekt, ki je pogorel, v drugem primeru pa je bil pepel neprevidno odložen v plastično posodo, ki se je zaradi vročine vnela. Zagorel je bližnji zabojnik. Policisti opozarjajo na povzročanje nevarnosti z neprevidnim odlaganjem pepela in k skrbnemu ravnanju z njim.

Iskanje pogrešanega

Kranjskogorski policisti in gorski reševalci z Mojstrane so včeraj popoldan obravnavali prijavo pogrešane osebe. Moški je z Mojstrane odšel proti Dovški Babi, svojcem pa se ni oglašal na telefon. V začetku razvoja akcije so moškega gorski reševalci razmeroma hitro uspeli preklicati in ugotoviti njegovo stanje. Z njim je bilo vse v redu. Svojcem se ni oglasil zaradi slabega signala.

Promet

Škofjeloški policisti so včeraj popoldan v Podlubniku obravnavali prevrnitev osebnega avtomobila. Voznika je zaradi neprilagojene hitrosti po trčenju v bankino, prometni znak ter hidrant in se prevrnil na streho. Vozilo je nevozno. Preizkus alkoholiziranosti je bil negativen. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.
Vlom

Neznani storilec je včeraj med 17.15 in 18. uro na makadamski cesti ob letališki stezi na Brniku poskušal vlomiti v osebni avtomobil. Ker z naviranjem vrat ni uspel, je storilec razbil steklo na vratih in odtujil denarnici.