urednistvo@preteklih24.si

Šentjernejski policisti izsledili in prijeli 32 tujcev

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 32 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 204 klice. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov.


Slika je simbolična

 

 

Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in tatvin.

Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Poškodovanje tuje stvari

Na delovišču v Gotni vasi v Novem mestu je v noči na 24. 3. nekdo poškodoval delovni stroj in povzročil za okoli 5000 evrov škode.

Posredovali v naselju v okolici Trebnjega

V popoldanskih urah so policiste poklicali na pomoč iz naselja v okolici Trebnjega, kjer naj bi se sprlo več oseb. Takoj so odšli na kraj in vzpostavili javni red in mir. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je prišlo do spora in groženj med več osebami, štirje osumljenci pa so poškodovali tudi osebni avtomobil. 52-letnemu osumljencu, ki naj bi z orožjem grozil 22-letnemu oškodovancu, s katerim sta že dlje časa v sporu, so kriminalisti odvzeli prostost in ga pridržali. Policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin dogodka.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na širšem območju Cerovega Loga in Orehovice (PP Šentjernej) izsledili in prijeli 32 državljanov Pakistana in državljana Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.