urednistvo@preteklih24.si

Na območju PU Maribor so vzpostavili 4 kontrolne točke na meji z Avstrijo

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 272 klicev, od tega 58 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času nismo obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.


FOTO: PU Maribor

 

 

POŽAR

Včeraj dopoldan je izbruhnil požar na stanovanjski hiši v Prepoljah. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na okoli 10.000 evrov.

Policisti so z ogledom kraja požara in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je stanovalec okoli 10. ure čistil kamin ter oglje in papil odnesel na pokrito teraso stanovanjske hiše. Tam ga je vsul v plastično posodo ob kavču. Zaradi močnega vetra je oglje pričelo ponovno tleti in se je vžgalo. Požar se je razširil na kavč, od tam pa na ostrešje terase. Ta je v celoti zgorela, nato pa se je požar razširil še na ostrešje stanovanjske hiše. Tako je pogorelo okoli 15 m2 strehe, nato pa so požar pogasili gasilci.

Policisti bodo o svojih ugotovitvah, v skladu z dosedanjimi usmeritvami pristojne tožilke, podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

NA OBMOČJU PU MARIBOR SO VZPOSTAVILI 4 KONTROLNE TOČKE NA MEJI Z AVSTRIJO

Opolnoči 25. marca smo na celotni meji z Avstrijo vzpostavili 13 kontrolnih točk, od tega 4 na območju Policijske uprave Maribor.