urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči udeleženi dve tovorni vozili

Policiste OKC PU Nova Gorica so včeraj, 23. marca ob 17.21 uri, obvestili o prometni nesreči na hitri cesti H4 Vipava – Razdrto in v kateri sta bili udeleženi dve tovorni vozili. Ugotovljeno je bilo, da se je 36–letnemu vozniku tovornega vozila s priklopnikom – približno en kilometer pred Nanosom – med vožnjo pokvarilo vozilo in se zaradi okvare vozila ustavil na voznem pasu ter vklopil smernike.


Slika je simbolična

 

 

Za njim je pripeljal 41-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom in je vozil po desnem voznem pasu, ki hitrosti in načina vožnje ni prilagodili poteku, da bi lahko ustavil pred oviro, ki jo je, glede na okoliščine, lahko pričakoval Zaradi navedenega je kljub zaviranju in umikanju v levo s prednjim delom vlečnega vozila trčil v zadnji del drugega polpriklopnika. Oba udeležena voznika tovornih vozil (oba slovenska državljana) sta bila v prometni nezgodi telesno poškodovana.
Na kraju so poleg prometnih policistov posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in PGD Postojna, ki so po prihodu kraj nesreče zavarovali in v nadaljevanju nudili ustrezno pomoč reševalcem NMP ZD Ajdovščina in NMP ZD Postojna pri oskrbi poškodovanih voznikov. Reševalci so po nudeni zdravniški oskrbi 36-letnega voznika z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center, 41-letnega voznika pa v splošno bolnišnico Šempeter pri Gorici. Na vozilih je nastala materialna škoda. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev določil 45. člena ZPrCP) je bil 41-letnemu povzročitelju izdan plačilni nalog.

Požar na Ajdovskem

Včeraj, 23. marca ob 15.06 uri, so policisti bili obveščeni o požaru v naravnem okolju nad vasjo Col. Policisti PP Ajdovščina so na kraju ugotovili, da je domačin zakuril listje in odpadlo drevje v gozdu nad Malim Poljem. V požaru je zgorelo približno 1 hektar suhega listja in podrasti, škoda ni nastala. Požar na omenjenem območju so kasneje pogasili gasilci PGD Col in GRC Ajdovščina. Domačinu je bil zaradi kršitve Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (14. člen uredbe) izdan plačilni nalog.

Policisti PP Idrija so včeraj, 23. marca ob 14.32 uri, v naselju Cerkno ustavili 30–letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu osebno vozilo na podlagi določil Zakona o pravilih cestnega prometa (po 23. členu navedene zakonodaje) zasegli, kršitelja pa čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 23. marca v zgodnjih večernih urah, obravnavali povoženje divjadi s strani voznice osebnega avtomobila znamke Citroen na cesti Vipava – Podnanos (za odcepom za Štanjel). Ugotovljeno je bilo, da je voznica peljala iz Vipave proti Podnanosu, kjer ji je med vožnjo z leve strani na vozišče skočila divjad (srna) in jo zadela z vozilom. Pri trčenju z divjadjo je nastala materialna škoda na avtomobilu. Ajdovski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.