urednistvo@preteklih24.si

Pred zdravstvenim domom v Kopru je kričala, razgrajala in grozila ženska

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 30 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 169 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini in eno nasilje v družini. 5-krat so intervenirali zaradi kršitev javnega reda in miru in javnem kraju.


Slika je simbolična

 

 

Policisti PP Kozina so obravnavali 5 državljanov Bangladeša, ki so prišli v Slovenijo nelegalno – postopki še potekajo.

Ob 11. uri je voznica osebnega avtomobila z okolice Kopra prijavila, da je pred njeno vozilo na cesti Bertoki – Prade zapeljal kolesar. Kolesar iz Ljubljane je povzročil prometno nesrečo zaradi neupoštevanja pravil o prednosti, preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal 0.37 mg/l. Zatem v postopku ni znal pojasniti in dokazati lastništva kolesa in je obstajal sum, da je kolo ukradeno, zato so mu ga zasegli. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog (po II. odstavku 56. člena in 2. točke III. odstavke 105. člena ZPrCP).

Kasneje se je na enoti zglasil Koprčan in prijavil, da so mu ukradli gorsko kolo, rdeče barve. To je bilo kolo, ki so ga policisti zasegli v postopku. Vrnjeno je bilo lastniku, osumljenemu pa sledi kazenska ovadba.

Popoldan so policisti bili obveščeni, da pred zdravstvenim domom v Kopru kriči, razgraja in grozi ženska. Policisti so ugotovili identiteto dveh državljank BiH, katerima je bil predočen prekršek, zatem pa izrečena globa (I. odstavek 7. člena ZJRM-1).

V vasi pri Ilirski Bistrici so policisti obravnavali dolgoletno nasilje v družini. Moškemu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

Ob 20.20 so policisti v Izoli ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je bil pozitiven na drogo. Odrejen mu je bil strokovni, ki ga je odklonil. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 23. uri so policisti v Pradah ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil alkotest. Sledi mu obdolžilni predlog.

Nekdo je v Kopru, s službenega voznega parka, ukradel dva mopeda, in sicer znamke Tomos, tip Flexer, reg. št. MB 5V-R8, ter znamke Tomos, tip Felxer, reg. št. MB 6V-R0. Prijavitelj je povedal, da so enega (reg. št. MB 6V-R0)
že sami našli na območju Senožeč.