urednistvo@preteklih24.si

Policisti iščejo lastnika skiroja na sliki

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 1 obvestilo o prometnih nesrečah; po 1 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.


 

 

Dogodki:

Jeseniški policisti so včeraj dopoldan obravnavali požar na pomožnem lesenem objektu. Okoliščine kažejo, da je vzrok za požar neprevidno odložen pepel. Nastala je materialna škoda. Radovljiški policisti pa so obravnavali požar na zabojnikih za smeti. Tudi v tem primeru gre za neprevidno odložen pepel in nastanek materialne škode.

Kranjski policisti so včeraj pomagali gasilcem pri sanaciji strehe, ki jo je poškodoval veter. Za varno delo gasilcev so izpraznili in zavarovali območje, da so ti lahko odpravili nevarnost.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali eno prometno nesrečo. V Preddvoru je voznica zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste in se z osebnim avtomobilom prevrnila na bok. V nesreči se je lažje poškodovala.

Kriminaliteta

Kranjski policisti so včeraj obravnavali tri primere tatvin s prijetimi osumljenci. Sredi popoldneva je storilec na javnem kraju v Kranju poskušal izvršiti drzno tatvino. S skirojem se je starejši občanki pripeljal nasproti in jih poskušal iz rok iztrgati torbico. Dejanje je opazil drug občan, ki je osumljenca zadržal na kraju do prihoda policije. Za dejanje bo osumljenec kazensko ovaden. Ker obstaja tudi sum, da je bil skiro odtujen, so ga policisti zasegli in iščejo lastnika. Občanu se policisti zahvaljujejo za sodelovanje in pomoč. Prilagamo fotografijo skiroja, ki se hrani na Policijski postaji Kranj. Lastnika prosimo, da se javi.

V drugem primeru so varnostniki pri izhodu iz trgovine zalotili dve osebi, ki sta poskušali odtujiti parfume v vrednosti okoli 600 evrov. Varnostnik ju je zadržal do prihoda policije, ki bo osumljenca za dejanje kazensko ovadila.

Pozno zvečer pa so kranjski policisti obravnavali še prijavo delavcev bencinskega servisa, da jim je neznani storilec odtujil sredstva za gorenje. V bližini je bil najden gorilni gel in izsleden osumljenec, ki bo za dejanje tudi kazensko ovaden. Isti osumljenec je bil že večkrat obravnavan zaradi tatvin, kriminalisti pa ga obravnavajo še zaradi suma podtikanja ognja na zabojnike za smeti.