urednistvo@preteklih24.si

Pod vplivom alkohola trčil v betonsko ograjo in nato še v drsno ograjo in prometni znak

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti včeraj prejeli 180 klicev občanov. V 44. primerih je šlo za interventne dogodke.


Slika je simbolična

 

 

Kriminaliteta

Tatvina goriva – Rimske Toplice

Včeraj zjutraj so policisti bili obveščeni, da je neznani storilec iz rezervoarja delovnega stroja parkiranega na delovišču ob železniški progi v Rimskih Toplicah ukradel gorivo ter ukradel pokrov rezervoarja. Škodo ocenjujejo na dobrih 380 evrov.

Požar – Škofja vas

V Škofji vasi so policisti včeraj obravnavali požar. Ogenj je poškodoval starejše leseno poslopje, živo mejo ter izolacijo vodnika na bližnjem drogu električne napeljave. Zagorelo je najverjetneje zaradi samovžiga vejevja in trave. V požaru je nastala minimalna škoda.

Poškodovanje tuje stvari – Rogaška Slatina

V Rogaški Slatini so policisti obravnavali poškodovanje tuje stvari. Neznani storilec je v ribnik ob ribiški koči zmetal več stolov in mizo, last ribiške družine. Prav tako je uničil več košev za smeti ter razdejal okolico. O storilcu zbiramo obvestila,

Prometna varnost

Prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami

V semaforiziranem križišču na relaciji Bevče – Vinska Gora so policisti včeraj obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bili udeleženi osebno in tovorno vozilo. Trčenje je povzročil voznik tovornega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v osebno vozilo. Voznik osebnega vozila se je v trčenju lažje poškodoval.

Okoli 21. ure so policisti prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami obravnavali tudi v Strmci, na območju Policijske postaje Laško. 38-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola, je trčil v betonsko ograjo in nato še v drsno ograjo in prometni znak. Voznik, ki je imel 0,72 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, se je v trčenju lažje poškodoval.

Kršitev javnega reda in miru – Celje

V Celju, v stanovanju na Opekarniški ulici, so policisti včeraj obravnavali kršitev javnega reda in miru. Štirje moški so skupaj popivali, pri čemer sta se dva sprla in se začela prerivati ter pretepati. Obema, sicer starima znancema policije, starima 38 in 42 let, so odvzeli prostost in ju pridržali do streznitve. Obema so izdali plačilna naloga.

Kršitve odloka

V zadnjih 24 urah so policisti na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje prejeli dve obvestili o tem, da se na javnih krajih v Velenju in v Celju druži več ljudi. V obeh primerih so zadevo preverili. V Velenju so kršitev potrdili. Skupina oseb se je družila v bližini enega od bencinskih servisov. O kršitvi so obvestili pristojen prekrškovni organ. V Celju kršitve niso ugotovili.

Prejeli so tudi dve obvestili o odprtih gostinskih lokalih in sicer v Celju in v Slovenj Gradcu. V Celju je bil lokal, za katerega so dobili klic, da obratuje, prazen in zaprt. V Slovenj Gradcu je bila v gostinskem lokalu zaposlena in trije obiskovalci. O kršitvi so obvestili pristojen prekrškovni organ.