urednistvo@preteklih24.si

Nesrečo povzročila peška, ki je nepravilno prečkala vozišče

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 137 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 38 dogodkov, s področja javnega reda in miru 26 dogodkov in s področja prometne varnosti 34 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 11 vlomov (v sedmih primerih je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari.

Posredovali so tudi v treh primerih nasilja v družini, kjer pa še zbirajo obvestila in bodo o vsem obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 8 prometnih nesreč z materialno škodo, eno v kateri je bil udeleženec lažje poškodovan in nesrečo v kateri je bila udeleženka huje poškodovana.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 4 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 23. 3. 2020, od 6. ure in 24. 3. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Ljubljani izsledili in prijeli 8 tujcev (drž. Maroka in Pakistana) , ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Viča je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V Mostah je bilo vlomljno v klet, od koder so bili odtujeni prehrambni izdelki in pijača. Škoda znaša okoli 150 evrov.

V Kočevju je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v delavnico, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 15. uro je v Logatcu prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi peška in voznica osebnega vozila. Nesrečo je povzročila peška, ki je nepravilno prečkala vozišče, ko se je po njej pravilno pripeljala voznica osebnega vozila in trčila v njo. V nesreči se je peška huje poškodovala, vendar njeno življenje ni ogroženo in je bila z reševalnim vozilom odpeljana na UKC Ljubljana. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper njo izveden ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 9. ure je na cesti med Kisovcem in Izlakami prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena osebno in tovorno vozilo. Nesrečo je povzročila voznica osebnega vozila, ki je iz neznanega vzroka zapeljala na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je nasproti pravilno pripeljal voznik tovornega vozila. Voznica se je v nesreči lažje poškodovala in je bila z reševalnim vozilom s kraja odpeljana. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper njo izveden ustrezen ukrep.