urednistvo@preteklih24.si

Nasilnež žrtve žalil, jim grozil, da jih bo ubil in eno izmed žrtev udaril

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 206 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov.


Slika je simbolična

 

 

Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi nesreče pri delu, kurjenja v naravnem okolju in sprožitev signalno varnostnih naprav.

PROMETNA VARNOST

Zasegli avtomobil

Policisti PP Šentjernej so zvečer med izvajanjem nalog pri naselju v okolici Šentjerneja ustavili 28-letnega voznika osebnega avtomobila Škoda Felicia. Med postopkom so ugotovili, da je kršitelj pod vplivom alkohola, nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v vozilu pa je prevažal več oseb, kot je to dovoljeno. Neregistriran in nezavarovan avtomobil so zasegli, vozniku zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Nasilneža pridržali

Črnomaljski policisti so v popoldanskih urah posredovali zaradi nasilja v družini. Zaščitili so žrtve nasilja, 69-letnemu osumljencu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je pijan nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad družinskimi člani. Žrtve je žalil, jim grozil, da jih bo ubil in eno izmed žrtev udaril. Policisti so osumljencu, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi nasilja v družini, zasegli tudi dve pištoli, za katere ni imel ustreznih dovoljenj. O nasilju so obvestili pristojno državno tožilstvo in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nasilja v družini. Zaradi posesti nezakonitega orožja bodo zoper moškega uvedli tudi prekrškovni postopek.

Vlomi

V noči na 23. 3. je na Kočevarjevi ulici v Novem mestu nekdo vlomil v skladišče podjetja. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 100 evrov škode.

V naselju Nad mlini v Novem mestu je v noči na 23. 3. neznanec vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in zlat nakit in lastnico oškodoval za 500 evrov.