urednistvo@preteklih24.si

Zaradi alkohola obravnavali tujega voznika tovornega vozila

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 1 obvestilo o prometnih nesrečah; 1 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.


Slika je simbolična

 

 

Dogodki:

V Kovorju je mlajša skupina včeraj zvečer zakurila manjši ogenj in se ob prihodu intervencijskih vozil razbežala.

Zvečer so policisti in gasilci obravnavali začetni požar na električni napravi. Ogenj je pogasil lastnik. Nihče ni bil telesno poškodovan. Nastala je majhna materialna škoda.

Alkohol

Gorenjski prometni policisti so danes zjutraj zaradi alkohola obravnavali tujega voznika tovornega vozila. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 0,94 mg/l alkohola. Voznik je pridržan.

Padec s skirojem

 Škofjeloški policisti so danes zjutraj obravnavali padec ženske z električnim skirojem. Udeleženka je vozila po kolesarski stezi in domnevno zaradi zdravstvenih težav padla ter se lažje poškodovala. Na kaj so bili napoteni tudi reševalci.

Kršitve v zasebnem prostoru

Gorenjski policisti so minuli vikend obravnavali deset prijav kršitev javnega reda in mir v zasebnih prostorih. Pretežno gre za kršitve v popoldansko-večernih in nočnih urah, največkrat zaradi povzročanja hrupa z glasno glasbo in hrupom, ki ga povzroča človek. Prijave so bile povezane s povzročanjem hrupa po stanovanju, glasno igro otrok, poslušanjem glasbe in v posameznih primerih večinoma z manjšimi prepiri med stanovalci, razen v enem primeru, ko so se trije med seboj stepli in lažje poškodovali. Kadar so policisti kršitve s hrupom in prekrške tudi neposredno zaznali so kršitelje kaznovali z globo.