urednistvo@preteklih24.si

Policisti iščejo storilce tatvine, jih prepoznate?

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 99 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 28 dogodkov, s področja javnega reda in miru 30 dogodkov in s področja prometne varnosti 17 dogodkov.


 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali tatvini, 7 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 3 prometne nesreče z materialno škodo. Večkratnemu kršitelju cestnoprometnih predpisov je bilo zaseženo vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 1 krat na javnem kraju in 9 krat v zasebnem prostoru.

Med 22. 3 .2020, od 6. ure in 23. 3. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Dolah in Mali gori pri Kočevju izsledili in prijeli 26 tujcev (drž. Maroka, Alžirije in Pakistana) , ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder so bile odtujene alkoholne pijače. Škoda znaša okoli 100 evrov.

V Mostah je bilo vlomljno v poslovni prostor, od koder so bili odtujeni prehrambni izdelki. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

V Trbovljah je bilo vlomljeno v dva skladiščna prostora, od koder je bil odtujen elektromaterial. Škoda znaša nekaj tisoč evrov evrov.

Požar:
Včeraj, ob 20. uri smo bili obvečeni, da gori ostrešje stanovanjske hiše v Medvodah. Gasilci so požar pogasili, vsi stanovalci pa so bili pravočasno evakuirani iz objekta in po prvih znanih podatkih ni nihče poškodovan. Vzrok požara trenutno še ni znan, policisti bodo tekom današnjega dne opravili ogled kraja dogodka.

Policisti iščejo storilce tatvine:

Policisti Policijske postaje Medvode so v mesecu januarju 2020 obravnavali tatvino bančne kartice in nakupe z ukradeno bančno kartico na širšem območju Ljubljane. Dejanja so osumljeni trije neznani moški (na fotografijah). eden izmed njh se je s kraja odpeljal z osebnim vozilom znamke BMW 3 karavan, srebrne barve (na fotografiji).

Policisti naprošajo vse, ki bi lahko podali koristne informacije o osebah na fotografijah, da to javijo na Policijsko postajo Medvode, na telefonsko številko 01/361 94 40 ali na telefonsko številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.