urednistvo@preteklih24.si

Voznica pod vplivom alkohola zapeljala s ceste

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 261 klicev, od tega 57 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času nismo obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.


Slika je simbolična

 

 

ZAPELJALA S CESTE

Včeraj popoldan je 41-letna domačinka v Gočovi, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje z osebnim avtomobilom zapeljala s ceste in se lažje telesno poškodovala.

Elektronski alkotest je pokazal, da je imela v organizmu 0,85 mg/l alkohola. Policisti bodo zoper njo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

OSTAL BREZ VOZILA

Policista Policijske postaje Rače sta sinoči malo po 22. uri, izven naselja Spodnje Hoče ustavila 24-letnega voznika osebnega avtomobila znamke Renault Clio, mariborskih registrskih oznak. V postopku sta ugotovila, da voznikovo vozniško dovoljenje, izdano v Republiki Srbiji, ni veljavno, saj mu je Okrajno sodišče v Mariboru, 9. 3. 2020, izreklo ukrep prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na ozemlju Republike Slovenije, potem, ko so mu ga policisti Policijske postaje Maribor II, na podlagi 113a. člena Zakona o prekrških (ZP-1), 1. 3. 2020 odvzeli.

Policista sta vozniku odredila preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da je imel v organizmu 0,52 mg/l alkohola.

Zaradi vsega opisanega sta mu policista zasegla vozilo in bosta zoper njega podala še en obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.