urednistvo@preteklih24.si

Policisti prebivalce pozivajo k mirnemu reševanju sporov in strpnosti

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v minulih dveh dneh sprejel: 4 obvestila o prometnih nesrečah; 11 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 8 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.


Slika je simbolična

 

 

Nesreče:

Kranjski policisti so v petek dopoldan v Cerkljah na Gorenjskem obravnavali poškodbo moškega pri delu z motorno žago. Moškemu je pri žaganju zdrsnilo. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo.

Požar:

Tržiški policisti so včeraj obravnavali kršitev prepovedi kurjenja v naravnem okolju. Občan je zakuril večji kup vej. Posredovali so gasilci. Policisti bodo s prekrškom seznanili pristojni inšpektorat.

Iskanja oseb

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prijavi pogrešanih oseb. Najprej so dopoldan iskali žensko in jo našli v gozdu, opoldan pa so zbirali še obvestila o moškem, ki je od doma odšel že v petek in se do podane prijave včeraj še vedno ni vrnil domov. Zanj so svojci med izvajanjem aktivnosti policije kasneje sporočili, da se je vrnil s triglavskih jezer in da je v redu.

Kršitve javnega reda:

Gorenjski policisti so v minulih dveh dneh večkrat posredovali zaradi kršitev javnega reda in proti kršiteljem ukrepali. Med takimi dogodki je bilo prevračanje zabojnikov za smeri na Tavčarjevi ulici v Kranju v petek zvečer. Policisti so med kontrolo izsledili dva mlajša odrasla moška in ju kaznovali z globo zaradi nedostojnega vedenja do uradne osebe. Kršitev prevračanja zabojnikov ni bila ugotovljena.

Včeraj pozno popoldan so škofjeloški policisti obravnavali manjši pretep med tremi osebami v zasebnem prostoru. Vsi trije so bili lažje poškodovani, po posredovanju policije pa so se umirili. Obravnavani so zaradi prekrška.

Kršitev javnega reda z izrečenim ukrepom so obravnavali tudi blejski policisti. Danes ponoči so posredovali zaradi hrupa z glasno glasbo v zasebnem prostoru in kršitelja kaznovali z globo. Prebivalce pozivajo k mirnemu reševanju sporov in strpnosti. Prav tako opozarjajo na kršitve s hrupom. Bodimo uvidevni do sosedov in okolice.

Kriminaliteta

Na Cesti Cirila Tavčarja na Jesenicah je neznani storilec iz petka na soboto ponoči razbil steklo na bančni ustanovi.

Na Ledarski ulici, prav tako na Jesenicah, pa je bilo vlomljeno v športni objekt. V objekt sta v petek okoli 23. ure vlomila dva storilca.

Radovljiški policisti so v petek med Črnivcem in Brezjami obravnavali poškodovanje bal za seno. Z ostrim predmetom je bilo poškodovanih 14 bal.

Kranjski policisti so včeraj ponoči obravnavali še moškega, ki je poškodoval osebni avtomobil krajana.

Promet

V petek popoldan so policisti v Podnartu obravnavali padec motorista, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v nasproti vozeče tovorno vozilo. Preizkus alkoholiziranosti pri motoristu je bil pozitiven (0,72 mg/l), zanj pa je bil odrejen še strokovni pregled. O nesreči policisti še vodijo postopek. Opozarjajo na upoštevanje prometnih pravil in k izogibanju tveganjem za nesreče in ogrožanja ostalih udeležencev.