urednistvo@preteklih24.si

Z motorno žago se je 38-letni moški hudo poškodoval

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 364 klicev, od tega 81 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času nismo obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.


Slika je simbolična

 

 

MOPEDIST PADEL IN SE POŠKODOVAL

Včeraj popoldan je 64-letni moški vozil neregistrirano kolo z motorjem in v križišču v Gočovi zavijal desno. Zaradi neprilagojene hitrosti in načina vožnje je izgubil oblast nad vozilom, zaradi tega padel na desni bok in se ob tem hudo telesno poškodoval. Med vožnjo ni uporabljal homologirane zaščitne čelade.

Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Policisti mu bodo za vse opisane prekrške izdali odločbo v t.i. hitrem postopku o prekršku.

NESREČA PRI DELU V GOZDU

Včeraj popoldan je 38-letni moški v gozdu v Brengovi obrezoval drevesa. Ob tem se je z verižno motorno žago porezal po levi nogi. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju.

Policisti so ugotovili, da poškodovani moški pri delu ni uporabljal zaščitnih sredstev (zaščitnih čevljev, rokavic in varnostne čelade), po do sedaj zbranih obvestilih tudi nima opravljenega izpita za varno delo z motorno žago.

Policisti bodo s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

ODKRIT OSEBNI AVTOMOBIL

Včeraj popoldan so policisti na enem od parkirnih prostorov v Mariboru našli osebni avtomobil znamke Audi A6, nemških registrskih oznak, za katerega so v postopku ugotovili, da je bil 1. 10. 2019 ukraden v Nemčiji. Vrnili ga bodo lastniku.