urednistvo@preteklih24.si

Voznik po avtocesti v napačno smer

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 3 obvestila o prometnih nesrečah; 1 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 4 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo suma kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari.


Slika je simbolična

 

 

Zaradi nadaljevanja s kršitvijo javnega reda v zasebnem prostoru so kranjski policisti včeraj zvečer kršitelja pod vplivom alkohola pridržali do streznitve.

Dogodki:

Tržiški policisti, gorski reševalci in regijski center za obveščanje 112 so včeraj dopoldan sodelovali pri iskanju pogrešane osebe. Zmedena ženska se je izgubila med Kovorjem in Peračico. Našli so jo nepoškodovano in jo predali zdravniškemu osebju. Še eno prijavo pogrešane osebe so policisti obravnavali danes ponoči. Moški je včeraj popoldan odšel kolesarit in se ni vrnil. Moški se je med zbiranjem obvestil javil svojcem. Nadaljnje aktivnosti so bile
preklicane.

Na Ulici 1. Avgusta v Kranju je neznani storilec podtaknil ogenj na zabojnikih za smeti. Nastala je materialna škoda.

V Gorenji vasi je voznik včeraj pozno zvečer trčil v divjad.

Vožnja v napačno smer

Gorenjski policisti so včeraj opoldan na avtocesti obravnavali vožnjo v napačno smer. Voznik je na Hrušici v smeri Lipc zapeljal v napačno smer. Policisti so kršitev zaznali sami, na nevarnost pa so reagirali v trenutku. Voznik je bil na bencinskem servisu tako že izločen iz prometa. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Preizkus alkoholiziranosti pri vozniku je bil negativen, odrejen pa je bil še strokovni pregled. Zaradi kršitve bodo zanj podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Še en nevaren primer voznika pa so pozno popoldan obravnavali tudi kranjski policisti. Prijavitelj je sporočil, da ob cesti ustavljen osebni avtomobil, ki je v prostem teku, »gas« je pritisnjen do konca, voznik pa neodziven. Kot že večkrat doslej se je izkazalo, da ne gre za zdravstvene težave ampak precejšnjo mero alkohola. Pri vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,70 mg/l alkohola. Proti vozniku poteka prekrškovni postopek. Občanu se zahvaljujemo za informacijo.

Nesreči s poškodbami

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. V Predosljah se je v nesreči včeraj lažje poškodoval kolesar. Trčil je z osebnim avtomobilom. Zaradi prekrška policisti obravnavajo oba udeleženca, tako kolesarja kot voznika. Danes ponoči pa so policisti obravnavali voznika, ki je bil samoudeležen v nesreči na območju Radovljice.