urednistvo@preteklih24.si

Vinjen voznik mopeda trčil v pešca

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 150 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 33 dogodkov, s področja javnega reda in miru 35 dogodkov in s področja prometne varnosti 17 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 5 tatvin, 7 vlomov (v šestih primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 3 prometne nesreče z materialno škodo in nesrečo v kateri je bil udeleženec lažje poškodovan.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 7 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 19. 3 .2020, od 6. ure in 20. 3. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Črni vasi izsledili in prijeli 5 tujcev (drž. Maroka) , ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Vlom:

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v zabojnik, od koder je bila odtujena športna oprema. Škoda znaša okoli 2500 evrov.

Drzna tatvina:

Včeraj, okoli 20.30 so policisti bili obveščeni o drzni tatvini na območju Viča. Neznani storilec je od zadaj pristopil do oškodovanke, ki je hodila po cesti in ji poskušal z ramena strgati torbico. Oškodovanka je ni takoj spustila in zato padla po tleh in se lažje poškodovala. Storilec je nato s torbico zbežal, nato pa so ga poskušali zadržati občani, ki so se nahajali v bližini, vendar je kljub temu uspel pobegniti pri tem pa je odvrgel torbico. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev neznanega storilca in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Opis: moški star okoli 35 let, visok okoli 180 cm, normalne postave z nekajdnevno brado, oblečen je bil v svetlejšo jakno in v temnejše športne hlače.

Prometna varnost
Prometna nesreča:

Včeraj, okoli 15.30 ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Dolniški cesti v Šiški v kateri sta bila udeležena mopedist in pešec. Nesrečo je povzročil voznik mopeda, ki je vozil preblizu desnega roba vozišča in zato trčil v pešca, ki je hodil ob robu. Voznik mopeda je zato padel po cesti in se pri tem lažje poškodoval, pešec pa se v nesreči ni poškodoval. Povzročitelju je bil odrejen preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,66 mg/l alkohola v izdihanem zraku. policisti so mu izdali plačilni nalog.