urednistvo@preteklih24.si

V kuhinji med kuhanjem zagorelo olje

Včeraj, 19. marca ob 21.46 uri, so bili obveščeni o vlomu v poslovne prostore enega od mobilnih operaterjev v Kromberku pri Novi Gorici. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s pomočjo predmeta vlomil vhodna vrata in vstopil v notranje prostore.


Slika je simbolična

 

 

Tam je storilec našel in si prilastil pametno ročno uro znamke Apple, v druge prostore objekta nepridipravu ni uspelo vlomiti. Po izvršenem kaznivem dejanju je nato storilec kraj zapustil in odšel neznano kam. Okoliščine vloma policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Iz parkiranega kombija v Črnem Vrhu kradli denarnico in električno orodje

Policiste OKC PU Nova Gorica so včeraj, 19. marca nekaj po 16. uri, obvestili o tatvini orodja iz parkiranega vozila v Črnem Vrhu (Občina Idrija). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilca tekom noči iz odklenjenega kombija, ki je bil parkiran blizu tamkajšnjega bencinskega servisa, odvzel moško denarnico z vsebino ( v njej je oškodovanec imel poleg osebnih dokumentov tudi gotovino). Prav tako je storilec iz vozila ukradel tudi več kosov različnega električnega orodja v vrednosti približno 400 evrov. Kasneje je storilec kraj zapustil in odšel neznano kam. Policisti PP Idrija nadaljujejo s preiskavo navedenega kaznivega dejanja in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo (po prvem odstavku 204. člena KZ-1) na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči I. kategorije med Mirnom in Opatjim Selom

Danes, 20. marca ob 7.19 uri, so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na cesti med Mirnom in Opatjim selom z udeležbo dveh osebnih avtomobilov. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so ugotovili, da je bil vzrok prometne nezgode nepravilno prehitevanje s strani 30-letne voznice. Nobeden od udeležencev (omenjena voznica in 28–letni voznik) ni bil poškodovan. Prometni policisti so 30-letni povzročiteljici prometne nesreče zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča I. kategorije blizu Kanalskega vrha zaradi neprilagojene hitrosti voznika avtomobila

Včeraj, 19. marca v zgodnih večernih urah, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije na cesti Bate – Kanalski vrh, kjer je z vozišča zapeljalo osebno vozilo. Policisti PP Nova Gorica so na kraju ugotovili, da je voznik avtomobila včeraj okoli 19.25 ure vozil po lokalni cesti iz naselja Bate proti Kanalskemu vrhu. Med vožnjo na omenjeni relaciji je v levem dvojnem ovinku (nekaj sto metrov pred eno od stanovanjskih hiš v Kanalskem vrhu) je zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zdrsni oz. zapeljal desno z vozišča na neutrjeno bankino in posledično z avtomobilom bočno trčil v drevo. Od tam se je osebno vozilo zakotalilo v globel pod cesto in tam obstalo obrnjeno na streho. V prometni nesreči voznik ni bil poškodovan, nastala je materialna škoda na vozilu. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška določil Zakona o pravilih cestnega prometa kršitev določil 45. člena ZPrCP) je bil vozniku izdan plačilni nalog.

V Solkanu ob kolesu padla in se poškodovala starejša oseba

Včeraj, 19. marca ob 11.55 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o varnostnem dogodku v Solkanu, kjer je s kolesom padla in se poškodovala starejša ženska. Na kraju so policisti PP Nova Gorica ugotovili, da v navedenem primeru ni šlo za prometno nezgodo, saj je omenjena oseba med potiskanjem kolesa izgubila ravnotežje in pri tem padla ter se poškodovala (poškodba levega komolca). Kasneje so na kraju poleg policistov in gasilcev JZ GRD Nova Gorica posredovali tudi reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so jo oskrbeli. Po nudeni pomoči je bila poškodovana oseba odpeljana na nadaljnji pregled v bolnišnico. Policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

Na Ajdovskem zagorelo v stanovanjskem objektu

Včeraj, 19. marca ob 13.43 uri, so policisti PP Ajdovščina obravnavali požar v stanovanjskem objektu v naselju Ustje (Občina Ajdovščina). Po zbranih podatkih je v kuhinji med kuhanjem zagorelo olje, ogenj pa se je nato razširil še na kuhinjsko napo in del pohištva (poškodovan štedilnik in kuhinjska napa). Po prvih ocenah je v požaru nastala materialna škoda v višini približno 2.000 evrov. Kasneje so požar dokončno pogasili gasilci GRC Ajdovščina in PGD Ajdovščina in prezračili prostore ter opravili meritve onesnaženosti zraka. O požaru so obvestili tudi pravosodne organe. Ajdovski policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.