urednistvo@preteklih24.si

Tudi koprski policisti pozivajo, “Ostanite doma”

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 27 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 192 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete nismo obravnavali nobenega kaznivega dejanja. 6-krat so intervenirali zaradi kršitev javnega reda in miru.


 

Zaseg vozila

Pri Sv. Antonu so policisti ustavili 46-letnega voznika skuterja, ki nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Poskus uboja

18. 3. popoldan so policisti bili obveščeni, da je na gradbišču v Črnem Kalu zaradi spora sodelavec z macolo udaril po glavi 23-letnega državljana Kosova, ki prebiva v Sloveniji. Z razpočno rano so ga odpeljali v bolnišnico. Po opravljenih razgovorih in zbranih obvestilih je bil prijet včeraj zjutraj tuj državljan, ki prav tako prebiva v Sloveniji. Star je 32 let. Po zaključenih policijskih postopkih je bil s kazensko ovadbo za kaznivo dejanje poskusa uboja danes dopoldan priveden k preiskovalnemu sodniku na zaslišanje.

Prehajanje državne meje

Slovensko-italijansko mejo je dovoljeno prečkati na štirih kontrolnih točkah, in sicer na Vrtojbi, Fernetičih, Škofijah in Krvavem potoku. Tri so odprte ves čas, kontrolna točka Krvavi potok pa je odprta med 5. in 23. uro.

Razglašena je velika požarna ogroženost!

Od 20. marca 2020 je razglašena tudi velika požarna ogroženost naravnega okolja na območju celotne države. Razglas ne velja za območja s snežno odejo.
Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.
Pristojni organi bodo v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajali poostren nadzor.
Gasilci in policisti sodijo med poklice, ki so zelo obremenjeni s preprečevanjem širjenja korona virusa. Da jih ne bi dodatno obremenili in bi čim več gasilcev in policistov ohranili v stanju pripravljenosti za
potrebe morebitne pomoči ob širjenju epidemije, pozivajo vse, da ne kurite v naravi!!!