urednistvo@preteklih24.si

Policisti PU Novo mesto izsledili in prijeli 84 tujcev

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 285 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara v naravnem okolju in nezakonitih prehodov državne meje.


Slika je simbolična

 

 

KRIMINALITETA

Vlomi

V Črmošnjicah pri Stopičah je med 17. . in 19. 3. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil vrtno orodje. Škode je za okoli 200 evrov.

Med 14. 3. in 19. 3. je v Semiču neznanec vlomil v počitniško hišo. Odtujil je kosilnico na nitko, dve škropilnici in kompresor. Lastniku je povzročil za okoli 1000 evrov škode.

Na Glavnem trgu v Novem mestu je okoli 21. ure nekdo vlomil v skladiščne prostore gostinskega lokala. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil premoženjsko škodo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Stari trg ob Kolpi, Radenci, Špeharji, Ručetna vas, Miklarji, Dolenji Radenci, in Kostanjevica na Krki izsledili in prijeli 84 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 69 državljani Pakistana, 12 državljani Afganistana, državljanom Indije, državljanom Bangladeša in državljanom Alžirije še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Razglašena velika požarna ogroženost

V naravnem okolju je poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Upoštevajte prepoved, da bodo interventne službe na voljo tistim, ki jih v teh razmerah najbolj potrebujejo.